Fonduri prevăzute în PNRR pentru medicii de familie

Fonduri prevăzute în PNRR pentru medicii de familie

0 113

Potrivit ministrului sănătății, Alexandru Rafila, 3.000 de medici de familie și asocieri de cabinete de medicină primară vor putea astfel să facă renovări și să se doteze cu echipamente și mobilier.
Medicii de familie au la dispoziție peste 180 de milioane de euro pentru investiții în cabinete prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.
Ministrul Rafila, a afirmat că finanţarea va fi acordată cu prioritate pentru zone defavorizate din mediul rural și din orașe mici. El a mai spus că dotarea cabinetelor doctorilor de familie este esențială pentru ca aceștia să devină furnizori de servicii cât mai complexe, de care oamenii au nevoie în sistemul ambulatoriu.
Ministerul Sănătății are format un grup de lucru privind reforma asistenței medicale primare. Acest grup va dezbate cu reprezentanții asociațiilor profesionale ale doctorilor de familie, ai ministerului de resort, ai Casei de Asigurări și ai organizațiilor de pacienți aspecte legate de asistența medicală primară, servicii medicale preventive, dotarea cabinetelor etc.
În ce privește vaccinarea și în alte locuri decât cabinetele doctorilor de familie, ministrul Alexandru Rafila a declarat că din toamnă în cazul în care va exista interes se vor putea deschide centre de vaccinare anti-COVID-19 și în unități medicale.
Sunt convins că în această toamnă, mai ales dacă va veni vaccinul cu noua formulă şi va exista interes pentru vaccinare, noi ne organizăm ca să putem să facem vaccinare și în alte instituții medicale, cu excepția medicilor de familie. O să promovăm acte normative în acest sens, încât toate unitățile medicale să poată să organizeze centre de vaccinare și împotriva COVID, ca să nu existe limitarea accesului oamenilor la vaccinare şi să trebuiască să meargă la 50 de km să se vaccineze, să se poată vaccina mult mai aproape de domiciliu.” a declarat ministrul Alexandru Rafila. (H.D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.