Fonduri pentru detinutii politici si noiembristi

Fonduri pentru detinutii politici si noiembristi

0 81
Consilierii judeteni brasoveni au aprobat in sedinta de plen de ieri doua hotarari privind cooperarea cu Asociatia Fostilor Detinuti Politic din Romania si cu Asociatia „15 Noiembrie 1987”. Astfel, cele doua foruri civice vor primi pentru organizarea unor actiuni comemorative sumele de 6.000 respectiv 10.000 de lei, subventii  necesare organizarii evenimentelor pe care si le-au propus.
In cazul detinutilor politic, acestia vor face o vizita la penitenciarele Gherla si Aiud, iar „novembristii” vor organiza o serie de manifestari care sa aminteasca de implinirea a 25 de ani de la revolta anticomunista din 1987.
Astfel, asa cum v-am mai prezentat, cei de la Asociatia 15 Noiembrie si-au propus ca  in Piata Sfatului, din 15 septembrie, sa fie amenajat un fel de muzeu in aer liber care va cuprinde cronologia evenimentelor din timpul revoltei muncitorilor brasoveni, dar si fotografii de la revolta minerilor de la Motru din 1970 si a minerilor din Valea Jiului din 1977.
De asemenea, vor fi expuse fotografii ale miscarilor de la Budapesta din 1956, Primaverii de la Praga si ale Sindicatului Solidaritatea din Polonia. Muzeul va ramane deschis pana pe 15 noiembrie.
 
I.R.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.