Fonduri nerambursabile pentru proiecte sociale, de mediu si conservarea patrimoniului

Fonduri nerambursabile pentru proiecte sociale, de mediu si conservarea patrimoniului

0 71

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a lansat in 25 martie 2008, cererea de proiecte pentru Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European pentru accesarea unor fonduri nerambursabile in valoare de 40,5 milioane euro.
„Fondurile de care va beneficia Romania prin intermediul Mecanismului Financiar SEE vin in completarea celor primite din instrumentele structurale, acoperind astfel necesitati punctuale din sectoarele protectia mediului, dezvoltarea resurselor umane si consolidarea capacitatii administrative, sanatatea si protectia copilului, precum si conservarea patrimoniului cultural european”, a declarat Eugen Teodorovici, secretar de stat in MEF.
In randul solicitantilor eligibili se inscriu autoritatile nationale, regionale si locale, organizatiile neguvernamentale, agenti economici care opereaza in interes public, institutii de invatamant si cercetare, institutii de mediu, institutii de cultura etc. Punctul National de Contact pentru acest program este stabilit la nivelul MEF, in cadrul Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), unde solicitantii vor putea depune proiecte pana la data de 13 iunie a.c.
Obiectivul principal al Mecanismului Financiar SEE este de a sprijini dezvoltarea economica si sociala a Romaniei, ca stat membru al Spatiului Economic European, in conformitate cu prioritatile nationale si cu acordurile incheiate cu UE. Mecanismul Financiar SEE opereaza pe baza acelorasi reguli, care se aplica tuturor celorlalte 14 tari beneficiare pana in prezent ale Mecanismului Financiar SEE. Cele trei state donatoare ale asistentei sunt Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.