Fonduri europene pentru fermierii brasoveni pana pe 31 august 2010

Fonduri europene pentru fermierii brasoveni pana pe 31 august 2010

0 178

Data de 31 august este termenul limita dat de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru depunerea cererilor pentru ajutorul specific finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si destinat agriculturii.
Pentru acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, Romania beneficiaza de fonduri europene de 3.098.000 euro.
Potrivit HG nr. 759/2010, ajutorul specific se acorda pentru exploatatiile din productia vegetala si animaliera, care sunt inregistrate in sistemul de agricultura ecologica si care se afla in perioada de trecere de la agricultura conventionala la agricultura ecologica, numita conversie.
Cererile se depun la APIA Brasov si trebuie sa fie insotite de documentele prevazute de HG nr. 759/ 2010.
Producatorii agricoli pot depune o singura cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploatatie din productia vegetala, fie numai pentru una din speciile din productia animaliera sau numai pentru o exploatatie din apicultura.
Pentru a beneficia de ajutorul specific, producatorii agricoli trebuie sa fie inregistrati, in fiecare an pentru care solicita ajutorul specific, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), ca producatori in agricultura ecologica si sa incheie un contract cu un organism de inspectie si certificare, organism aprobat de MADR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.