Fondul de pensii private

Fondul de pensii private

0 238


Incepe actiunea de inscriere la Fondul de Pensii Private pentru cei ce au un loc de munca si nu depasesc 45 de ani. Au fost agreate si stabilite 13 fonduri/firme care se vor ocupa de gestionarea banilor depusi in contul viitoarelor pensii suplimentare. Aceste fonduri nu presupun bani suplimentari din buzunarul celui inscris, iar firmele pet fi alese, in urmatoarele patru luni, dupa preferinte, fiecare dintre aceste firme prezentand un prospect in care se pot vedea comisioanele cerute, politica investitionara si experienta in investitii, precum si alte amanunte ce pot interesa pe depunator in alegere.


Alegerea unui astfel de fond este obligatorie pentru angajatii cu varsta de pana la 35 de ani. Cei cu varsta de pana la 45 de ani pot adera optional. Cei ce nu opteaza, in urmatoarele patru luni, pentru aderarea la unul dintre cele 13 fonduri si nu depasesc 35 de ani vor fi repartizati aleatoriu, adica unde au mai ramas locuri, deci firmele mai slabute.


Stiu ca in Occident functioneaza de mult asemenea fonduri. Si oamenii sunt multumiti. La romani exista o retinere, si asta pentru ca romanul s-a prajit postrevolutionar cu destule genuri? de fonduri – vezi crahul cu FNI – si nu mai are incredere. Insa Statul, avand nevoie de bani, zice ca garanteaza, in colaborare cu firme straine vechi in asemenea intreprinderi. Asa ca, vrei nu vrei, bea, Grigore, aghiazma.


?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.