Folclorul – materie noua in scoli

Folclorul – materie noua in scoli

0 108

Uniunea Artistilor de Folclor Muzical din Romania a solicitat introducerea folclorului ca disciplina scolara in institutiile de invatamant.
Reprezentantii Uniunii Artistilor de Folclor Muzical din Romania (UAIFMR) s-au intalnit miercuri, la Salciua, judetul Alba. Peste 20 de artisti de muzica populara au participat la manifestarea unde a fost facuta prezentarea oficilala a uniunii. Aceasta a fost infiintata in februarie 2011 si sprijina exercitarea drepturilor si apararea intereselor profesionale ale interpretilor de folclor din Romania.
Interpretii de muzica populara din tara solicita introducerea folclorului ca materie de studiu in scolile romanesti.
La manifestarea a carei tema a fost „Artistul, intre traditie si actualitate”, au participat numerosi artisti romani printre care se numara Nicolae Furdui Iancu, Ionut Fulea, Veta Biris, Sava Negrean Budascu, Dumitru Farcas, Nicoleta Voica, Dinu Iancu Salajanu, Petrica Matu Stoian si altii.
Presedintele Uniunii Artistilor de Folclor Muzical din Romania este Ionut Fulea. Acesta a declarat ca toti reprezentantii asociatiei doresc introducerea folclorului ca materie de studiu in scoli. Ionut Fulea considera ca este foarte bine ca elevii din clasele primare sa ia cunostinta cu obiceiurile si traditiile poporului roman.
„Este foarte bine ca in clasele primare, copiii sa ia contact cu obiceiurile si traditiile acestui popor, pentru a pastra identitatea acestui neam. Este foarte greu pentru fiecare sa ne luptam cu kitsch-urile care apar, cu tot felul de genuri muzicale aparute pe piata muzicala, care nu fac cinste acestui popor”, a precizat Fulea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.