Folclor de „Răsună Cetatea” la Ghimbav

Folclor de „Răsună Cetatea” la Ghimbav

0 194

Şi copiii instituţionalizaţi au talent. O vor demonstra în 22 iunie, la Festivalul de Folclor „Răsună Cetatea”, care va avea loc la Ghimbav. Este a treia ediţie a festivalului, dar prima care se desfăşoară ca un concurs

Şi copiii instituţionalizaţi au talent. O vor demonstra în 22 iunie, la Festivalul de Folclor „Răsună Cetatea”, care va avea loc la Ghimbav. Este a treia ediţie a festivalului, dar prima care se desfăşoară ca un concurs.

După ce prima şi a doua ediţie au avut loc la Rupea şi Făgăraş, în acest an, festivalul ajunge la Ghimbav. Intenţia organizatorilor este ca, prin acest eveniment, să promoveze şi judeţul.
Aproape 100 de copii, din case de copii, de la asistenţi maternali sau fundaţii private, din 15 judeţe, vor evolua pe scena din Piaţeta aflată în faţa Primăriei Ghimbav.
Concursul se va desfăşura pe două secţiuni: una de interpretare şi cealaltă de dans, în care sunt înscrişi 80 de copii din 8 ansambluri.
Cel mai mic concurent are 10 ani. În plus, având în vedere că este şi An Centenar, copiii vor putea afla şi mai multe despre momentul 1918, în cadrul unor lecţii de istorie, dar vor mai fi şi alte ateliere.

Invitaţi speciali la eveniment vor fi Nicolae Furdui Iancu şi Ionuţ Fulea, iar Festivalul va fi prezentat de Iuliana Tudor. Toţi trei vor veni la Ghimbav pro-bono.

Cei mai buni dintre concurenţi vor primi şi premii. Marele Trofeu va fi acordat concurentului sau ansamblului cu cele mai multe puncte adunate din partea juriului. Intrarea la festival este liberă.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.