Focul sacru

Focul sacru

0 199

FOCUL? SACRU


?


Tipii astia, pusi cu scule mici pe fapte mari intr-o comisie smulsa din teatrul de papusi, si-au dovedit din nou inutilitatea. Acuma, ca trebuie sa-i bage in seama – ghiciti din a cui ordin – pe slujitorii lui Doamne-Doamne. Dupa interesele politice, au dat unora verde, altora rosu. Iar explicatia lui Dinescu poate fi antologica prin umorul mucalit: ce sa-i facem, asta-i situatia, s-au ars multe dosare pe 23 decembrie 1989.


Si uite cum focul purifica. 16 inalti prelati, printre care si actualul patriarh, apar, in lipsa probelor ( citeste: dosarelor ), nevinovati, necolaboratori, neturnatori si alte cuvinte incepand cu ne…


Sa nu se uite ca si cuvantul ‘ nesimtit ‘ incepe cu ne !


?Focul, in loc sa-i faca rosii ca racul – este si culoarea rusinii in obraji – aproape ca i-a mantuit. Nu pe toti. Unii, nefiind siguri ca li s-au ars dosarele sau fiind prea batrani ca sa le mai pese, au recunoscut colaborarea, ca sa para cinstiti. Si li s-a luat praful de pe toba. Astilalti, cu dosare arse, disparute, truncate etc. isi continua slujbele de pomenire si, probabil, si alte slujbe de taina. Si sunt curios sa cunosc acel serviciu secret care, la caz de bucluc, isi lasa balta colaboratorii de frunte, caci perpetuarea personalului de baza in serviciile secrete, in cazul schibarii regimului, este cunoscuta in toata lumea si la case mai mari. Sunt facute sa dispara toate hartoagele accesibile la o adica, dar se pastreaza pe undeva, la loc de mare taina, ‘ scrisorica ‘, ca mai trebuie si altadata.


Asa ca nu trebuie sa ne mire ‘ nevinovatia ‘ unora care, logic, nu puteau face un lucru sau altul, pe vremea comunismului si pentru cariera lor, daca nu dadeau cu ciocul. Chestie valabila nu numai la cler, ci si la multi conducatori laici. Care conducatori pozeaza imposibilul pentru o gandire logica.


Dar Doamne-Doamne e mare si-l mai are la indemana sip e sf. Ilie cu traznetele !?


?


Dan Bota ??

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.