Focul pe miristi interzis

Focul pe miristi interzis

0 75

Agentia pentru Protectia Mediului atrage atentia celor ce au de gand sa faca igienizarea de primavara pe miristile proprietate prin aprinderea vegetatiei uscate este interzisa. Si aceasta nu numai pentru ca focul distruge habitatele naturale si flora specifica, ci constituie si un mare pericol de declansare a unor incendii devastatoare.


Legislatia mediului spune: “Miristile, stuful, tufarisurile sau vegetatia ierboasa nu pot fi arse fara acceptul autoritatii de mediu?? si fara informarea, in prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta.”


De fapt aceasta legislatie interzice cu desavarsire curatarea prin ardere a locurilor aratate mai sus, exceptie facand cazurile ce se impun drept carantina fitosanitara.


Amenzile sunt pe masura: persoanele fizice pot fi sanctionate cu amenzi intre 3.000 – 6.000 lei, iar cele juridice intre 25.000 – 50.000 lei.


Nu trebuie uitat ca si in judetul Brasov s-a instaurat, mai ales in unele zone cu pasuni, aceasta metoda prin ardereChiar si posesorii de gradini mai mari din intravilan o folosesc, si nu de ieri, de azi, mai ales dupa ce isi curata pomii din livezi. Asa ca mare atentie, caci este mai usor sa previi o amenda decat sa o platesti.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.