Focul a mistuit cinci hectare de vegetatie la Vladeni

Focul a mistuit cinci hectare de vegetatie la Vladeni

0 90
Cinci hectare de vegetatie si litiera au ars luni seara intre localitatile  Dumbravita si Vladeni. Un foc lasat nesupravegheat sau aprins intentionat i-a pus la grea incercare pe pompierii, padurarii si voluntarii care s-au luptat cu flacarile mai bine de patru ore. Pompierii ii atentioneaza pe grataragii sa nu faca focul la marginea padurii cand vor iesi la iarba verde de 1 mai.
Incendiul a izbucnit luni seara, in jurul orei 20.00, pe cinci hectare de vegetatie si litiera intre localitatile brasovene Dumbravita si Vladeni.   Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a intervenit cu 50 de pompieri, carora li s-au alaturat 11 padurari, cinci voluntari de la serviciile de voluntari pentru situatii de urgenta si 30 de localnici. Actiunea a fost impiedicata de terenul accidentat pe care luptatorii cu focul l-au parcurs pana la locul incendiului, dar  mai ales de lipsa apei:
Incendiul a fost lichidat dupa patru ore, aproape de miezul noptii, iar o echipa de pompieri si voluntari a ramas peste noapte la fata locului pentru a asigura zona. Se pare ca incendiul a pornit de la un foc lasat nesupravegheat sau pus intentionat.  Pentru ca s-a deschis sezonul gratarelor, pompierii a cateva recomandari pentru brasovenii si turistii care vor iesi la iarba verde in aceasta perioada.
Vremea neobisnuit de calda pentru aceasta perioada ii va scoate din nou din case pe brasoveni, care vor avea tendinta sa faca gratare si in afara celor 4 locuri amenajate pentru picnic in imprejurimile Brasovului. Petrecaretii sunt avertizati sa nu aprinda focuri in locatiile neamenajate; chiar daca nu vor pune in pericol vegetatia, risca sa se aleaga cu amenzi din partea jandarmilor.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.