Focarele de COVID-19 de la Brașov și Constanța ar putea fundamenta o...

Focarele de COVID-19 de la Brașov și Constanța ar putea fundamenta o decizie de carantină totală!!

0 89

Ministrul Sănătății a declarat într-o intervenție la Antena 3 că există focare destul de serioase de COVID-19 la Brașov cât și la Constanța.
Nelu Tătaru a declarat că aceste focare „sunt în general în zonele medicale, dar cu o foarte mare probabilitate de a ajunge și la populție”. Ministrul a precizat că trebuie impuse măsuri și că nu exclude o carantină totală (ca la Suceava sau Țăndărei) pentru cele două mari orașe.
Întrebat dacă se ia în calcul carantinarea acestor localități, ministrul a adăugat că „fiecare oraș și comunitate sunt evaluate separat în contextul pandemiei”. Așadar, carantinarea depinde de evoluția cazurilor.
El a mai precizat că având în vedere numărul românilor care se vor întoarce în țară cu ocazia sărbătorilor pascale, situația s-ar putea agrava, dar autoritățile iau toate măsurile pentru a ține pandemia sub control.

Reamintim că municipiul Suceava, împreună cu opt localități limitrofe, dar și orașul Țăndăreni din județul Ialomița se află în carantină.

Foto Agerpres

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, estimează că, până la 1 iunie, România va ajunge la 10.000 de cazuri de coronavirus, iar odată cu a doua jumătate a lunii mai se aşteaptă la o scădere progresivă a numărului de cazuri noi. ”Este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, spune Ministrul Sănătăţii.
”Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească.
În acest context, ne gândim ca după 1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat Nelu Tătaru, sâmbătă seară, la Antena 3.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.