FMI revine la Bucuresti

FMI revine la Bucuresti

0 54

Potrivit sefului PSD, Mircea Geoana, delegatia Fondului Monetar va veni la Bucuresti impreuna cu reprezentantii Bancii Mondiale, fara ca delegatia sa includa si oficialii Comisiei Europene.
„Este si o veste proasta, delegatia Comisiei Europene nu vine, si este o veste nici proasta nici buna, Banca Mondiala vine, dar amana partea de imprumut din partea Bancii Mondiale pana cand va exista un guvern legitim la Bucuresti”, a afirmat Geoana la postul public de radio.

FMI vine la Bucuresti in 28 octombrie „la cererea presedintelui”
Biroul FMI de la Bucuresti a confirmat oficial joi seara ca delegatia Fondului va face o vizita in Romania in perioada 28 octombrie – 9 noiembrie, ca urmare a „cererii presedintelui Romaniei”. Reamintim ca surse apropiate negocierilor declarasera joi in jurul pranzului ca echipa FMI a fost „convinsa” sa nu isi mai amane vizita programata pentru 28 octombrie, astfel incat discutiile vor avea loc in timpul programat initial.
Presedintele Traian Basescu a declarat ca va incerca sa convinga FMI sa vina in Romania. Astfel, el a spus miercuri ca are obligatia sa incerce sa convinga institutiile internationale sa continue procesul de finantare pentru Romania chiar in situatia unui Guvern demis, opinand ca este „exagerat” sa fie legata continuarea finantarii de situatia Guvernului.
Seful statului a aratat ca Romania are un prim-ministru desemnat, obligat sa depuna programul si lista cabinetului in termenul de zece zile, exprimandu-si convingerea ca acest Guvern va trece de Parlament si Romania inca mai are sanse sa rezolve problemele financiare care se prefigureaza pentru lunile noiembrie si decembrie. „Sigur, nu pot spune ca stau pur si simplu si contemplu ceea ce se intampla, am obligatia sa incerc sa conving institutiile internationale finantatoare sa continue procesul de finantare chiar in situatia in care avem un Guvern cazut, pentru ca in opinia mea este exagerat sa legam continuarea finantarii de un Guvern cazut sau nu, de un Guvern instalat sau neinstalat. Dar nu stiu daca asta o sa reusesc”, a explicat seful statului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.