FMI, ferm si tolerant?

FMI, ferm si tolerant?

0 58

Problemele economice ale Romaniei nu pot fi rezolvate de un singur partid, ci de o coalitie politica. Sfatul vine de la seful delegatiei Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks. Acesta a declarat vineri, dupa intalnirea cu presedintele PSD Mircea Geoana, ca „daca acest lucru se rezolva, atunci cred ca perspectivele sunt promitatoare pentru viitor”.

FMI la PSD
Dupa intalnirea reprezentantilor FMI cu liderii PNL si cu premierul Emil Boc, a venit randul celor de la PSD.
Felegatia FMI s-a intalnit cu unii dintre cei mai importanti lideri ai social-democratilor: Mircea Geoana, Marian Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Bazac si Iulian Iancu.
Jeffrey Franks:
„Am avut o discutie serioasa cu liderii diferitelor partide, si aceasta a fost o parte din acea discutie seriosa, a fost o intalnire foarte productiva si interesanta (cu PSD, n.r.) si vom incerca sa continuam discutiile cu alti lideri politici. Problemele cu care se confrunta Romania nu sunt probleme care pot fi rezolvate de un singur partid politic, trebuie rezolvate de un board, o coalitie de forte care sa se asigure ca Romania are solutii pentru problemele economice curente”, a explicat seful delegatiei FMI, aflat in Romania de trei zile.
Mircea Geoana:
“Conditia pentru a primi imprumutul de la FMI – sa avem un buget aprobat pe 2010, pana in decembrie”.
Toate partidele parlamentare trebuie sa lase campania electorala, „ca sa gasim impreuna o solutie care sa permita aprobarea unui buget de catre Parlamentul Romaniei, inainte de 10 decembrie”. Dupa o intalnire cu reprezentantii Fondului Monetar International, liderul PSD Mircea Geoana a declarat ca, pentru a primi a doua transa de imprumut, Romania trebuie sa aiba un buget aprobat pe 2010, inainte de intalnirea viitoare cu reprezentantii Fondului.

FMI: buget, pensii si responsabilitate
Cele mai importante aspecte pe care s-a insistat in discutiile cu partidele:
• trebuie sa avem un buget aprobat pe 2010, pana in decembrie; FMI doreste sa se asigura de continuitate pentru viitorul guvern care va fi instalat;
• tinta de deficit ramane neschimbata la 5,9%;
• urgentarea promovarii legii responsabilitatii fiscale; “o lege pe care o vom promova in Parlament inca de saptamana viitoare” promite PSD;
• legea pensiilor; un punct important, la fel ca si legea unitara a salarizarii;
In urma intalnirii, liderului social-democrat, Mircea Geoana s-a angajat ca PSD sa respecte termenii contractului semnat cu FMI.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.