FMI FACE JOCURI! ALE CUI SI CU CINE?

FMI FACE JOCURI! ALE CUI SI CU CINE?

0 90
Cunoscutul publicist RADU TUDOR povestea un episod… Un episod interesant in Parlament: cand liderul liberalilor de la Camera, Dan Radu Rusanu, a criticat masura cresterii TVA, la intalnirea cu delegatia FMI. Vizibil iritat, seful delegatiei, olandezul De Vrijer, ca si la Cotroceni, a cerut abuziv presei sa paraseasca sala, ca sa poata continua discutia. Si Dan Rusanu a continuat:
Noi am mai facut privatizări, să nu spun sub presiunea,dar sub influenÅ£a instituÅ£iilor financiare internaÅ£ionale, care acum ne arată că nu au fost deloc avantajoase… Cu toate că se spune ca statul este cel mai prost administrator, noi am făcut privatizări, dar nu s-au făcut investiÅ£iile promise (…) la Gaz, de exemplu, unde avem ca proprietari privati Gaz de France ÅŸi E.ON Gaz, nu s-au fãcut investiÅ£iile promise. Serviciile sunt la fel de proaste ca înainte, când erau la stat, pentru că aceste companii au sacrificat investiÅ£iile ÅŸi calitatea serviciilor pentru profituri, ÅŸi au obÅ£inut profituri cu două cifre (…) Am înlocuit… monopolul de stat cu cel privat (…) Ca o ironie, acest monopol este al unor companii cu capital de stat, Gaz de France,ca si E.ON…“, a spus Dan-Radu RuÅŸanu la începutul discuÅ£iilor cu delegaÅ£ia FMI.
El a continuat,in spatele usilor inchise , să critice sever instituÅ£ia financiară internaÅ£ională – cu care se impaca atat de bine presedintele Basescu – pentru programul pagubos derulat începând cu 2009, arătând că s-a făcut o “greÅŸeală enormă” în cadrul înÅ£elegerii din urmă cu patru ani,cand actorul principal al masurilor a fost presedintele:Orice student la Economie ÅŸtie că într-o perioadă de criză nu se cresc impozitele ÅŸi taxele. CreÅŸterea TVA la 24% ÅŸi tăierea salariilor cu 25% nu puteau aduce creÅŸtere economică. Aceste măsuri nu au fost impuse de FMI, dar, citez: «Au fost insa acceptate de noi!», a completat RuÅŸanu.
Nu vi se pare ca individul asta,De Vrijer e cam lipsit de bun simt si are ceva de ascuns? In mod normal, nu trebuie sa fie nimic secret in cererile FMI fata de Romania si nici in realitatile economice ale tarii noastre, care ar cere niste masuri imperative".
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.