Flux foarte mare de schiori pe pârtiile din partea inferioară a Masivului...

Flux foarte mare de schiori pe pârtiile din partea inferioară a Masivului Postăvaru, zone care sunt închise

0 105

Miercuri, 13.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 7 cazuri de turiști care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă în Masivul Postavaru. Pentru trei dintre aceștia a fost nevoie și de intervenția echipajelor SMURD, care le-au transportat spre spital, pentru investigații suplimentare.

,,Vă reamintim că toate pârtiile din zona inferioară a masivului sunt în continuare închise și rugăm turiștii să nu mai intre în aceste zone, deoarece se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă este pe alocuri subțire și poate ascunde multe obstacole (pietre, rigole, etc.). Totodată, în aceste zone se intervine cu instalațiile de producere a zăpezii artificiale, fapt care duce la consistențe și planeități diferite ale stratului de zăpadă. Coborârea de pe masiv către stațiune trebuie facută cu instalațiile de transport pe cablu. De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 53 de situații, implicând 54 de persoane, care s-au accidentat, rătăcit, sau a trebuit sa fie evacuate de pe munte.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur”, au precizat salvamontiștii brașoveni.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.