Fluier pentru fluier, chilot pentru chilot, broasca pentru broasca

Fluier pentru fluier, chilot pentru chilot, broasca pentru broasca

0 204

Cam aceasta ar fi noua regula in cadrul coalitiei de la guvernare, o ascutire a unei lupte de culori politice care, amestecate, ar da tocmai bine culorile unei terori a anilor ’30 -’40.
Este drept ca la magariile clanului basescian, in care obraznicia catorva varfuri – Elena Udrea se situeaza pe primul loc, atat la tupeu cat si la nesimtire – depaseste limita decentei, esti obligat sa raspunzi cu aceeasi moneda, altele nefiind bagate in seama, si asta ca sa nu fii pur si simplu spulberat de coatele date si infipte in coaste de portocalii.
Iar aceste ghionturi reciproce se impart in cadrul unor scoli de vara ale caror „cursuri” se desfasoara acuma, toamna, cat mai aproape de alegeri – un fel de instruire a recrutilor in vederea bataliei celei mari.
Astfel, vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a vorbit tinerilor social-democraþi, la Scoala de Vara de la Otopeni, despre „ipocrizia din partea portocalie”, ironizand-o pe Elena Udrea, despre care a sustinut ca „numara chilotii salvamarilor, cu fluierul in gura” – apropo de o noua prezenta a ministresei Turismului pe Litoral, in cadrul promovarii inca unui program al turismului, mi se pare ceva cu felul de a intra in apa de pe plaja romaneasca – si cerandu-le scuze tinerilor pentru cedarea MTS catre PD-L.
„M-am uitat cu atentie in ultima perioada la multi oameni politici, unii chiar parteneri cu noi, care acuza PSD de faptul ca nu e preocupat de guvernare si are alte prioritati. Imi pare rau, n-am reusit sa vad pana acum un grad mai ridicat de ipocrizie la alti politicieni decat in partea asta portocalie”, a comentat Dragnea acuzatiile recente ale liderilor PD-L, printre care cele sle Elenei Udrea suna cam asa.
„Cred ca nu se mai poate ca PSD sa fie la putere in Guvern si in opozitie in Parlament si trebuie sa se decida. Daca tot am facut o alianta cu PSD, daca tot am inghitit broasca asta raioasa, macar sa facem ceva pe criza asta pentru toti, daca tot nu ne simtim bine cu ea in stomac.”
Si Liviu Dragnea a continuat:
„Am o datorie morala fata de voi, sa ne iertati ca am acceptat ca Ministerul Tineretului sa fie preluat de niste persoane care si-au batut joc de notiunea de tineret, pentru asta eu va cer iertare. Vreau sa va cerem iertare ca am acceptat sa se infiinteze Ministerul Turismului si ca am acceptat, spun exact, ca am acceptat ca acest minister sa fie gestionat de Regina Salvamarilor – chiar o spun cu buna credinta si cu admiratie. Singura actiune care mi-a ramas in minte este ca statea cu fluierul in gura si numara chilotii salvamarilor.”
Se stie, in limba romana sunt notiuni cu multe intelesuri.

Si presedintele PSD, Mircea Geoanã, a declarat, tot la scoala de vara a TSD, ca el a fost cel care a propus infiintarea Ministerului Turismului si denumirea tuturor celorlalte ministere, dar ca nu a fost si cel care a stabilit titularii acestor portofolii. Un fel de mea culpa sau cenusa incinsa a unui foc preelectoral, pusa pe cap?

Afirmatiile lui Mircea Geoana au fost facute in contextul in care antevorbitorul sau, ministrul Constantin Nita, a spus ca nu este nevoie de un minister al turismului cata vreme nu exista „un produs turistic adevarat” si, fiind brasovean, macar la atata lucru s-o fi pricepand si Nita.
Regina salvamarilor“, „femeie care arata bine“, „cata”, „sexy buzoianca“ ce „judeca absolut hormonal“ ori „mama Omida“.
Sub aceste forme apare democrat-liberala Elena Udrea in inchipuirea liderilor social-democrati, pe care acestia nu se feresc sa le comenteze adesea in discursurile publice. Sambata, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, le-a marturisit tinerilor partidului, adunati la Scoala de Vara, ca nu a apucat sa-i faca „nimic“ ministrului PD-L, „dar nu e timpul pierdut“. „Eu lui Elena Udrea, imi pare rau, n-am apucat sa-i fac nimic, dar nu e timpul pierdut. Viata se schimba, eu am mai spus, din pacate, biologic, Traian Basescu se duce. Eu voi veni. Nu stiu unde, dar voi veni“, a declarat Vanghelie…
In acest timp pedelistul Ioan Oltean isi exprima din nou, la scoala de vara portocalie, ostilitatea fata de acest parteneriat la guvernare cu PSD. „Spuneam intr-o conferinta de presa ca am incercat sa inghit broscoiul PSD. Uite, aici imi sta (in gat, a aratat Oltean, n.a.). Urca si coboara, urca si coboara. Sper ca in zilele astea sa-l dau afara definitiv si irevocabil.”

Si, in asemenea conditii, mai vreti ca tara sa infloreasca, sau macar sa nu se afunde prea adanc in rahat? Mai aveti pretentia unor alegeri prezidentiale corecte si cinstite? Aceasta in cadrul unor intamplari cu broaste raioase care scot din fluiere chiloti de salvamar, cu care topaie dupa constiinta noastra, a alegatorilor, ca sa ni-i lege la ochi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.