Florin Cîțu înjumătățește tot

Florin Cîțu înjumătățește tot

1 38

Transportul feroviar al studenților va suferi o amputare în cuantum de 50% din totalul gratuităților oferite de guvern pe căile ferate. La o întâlnire a ministrului Educației și a premierului Florin Cîțu cu reprezentanții studenților și elevilor, li s-a propus primilor reducerea gratuității călătoriilor la jumătate, deoarece bugetul este în suferință, iar studenții trebuie să-și încaseze și ei porția de austeritate. Ca o bătaie de joc, premierul nu a exclus posibilitatea unor amendamente la Legea Bugetului care să ofere gratuitate pentru doar 12 călătorii. Numai că Ludovic Orban, în înțelegere cu premierul vrea să treacă legea tacit, pe repede înainte, fără a mai oferi posibilitatea parlamentarilor să discute și să aducă amendamente. Așa că promisiunile făcute studenților nu valorează nici cât suportul electronic al comunicatului guvernamental

Ipoteza amendamentelor în loc de decontarea 100% a călătoriilor
Cu privire la decontarea transportului studenţilor, reprezentanţii guvernului au propus sprijin pentru decontarea a (doar n.n.) 50% din transportul feroviar, cu titlu de propunere obiectivă corect raportată atât la realităţile bugetare curente, cât şi la practicile europene în domeniu(sic!).
Nu a fost exclusă însă ipoteza promovării unor amendamente în cadrul procesului de adoptare a Legii bugetului în Parlament, amendamente care să vizeze suplimentarea drepturilor studenţilor prin asigurarea gratuităţii pentru un număr de 12 călătorii dus-întors între localitatea de domiciliu şi universitate, pe durata anului universitar” se arată în comunicatul M.E.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. Un început acceptabil. AR TREBUI URMAT DE ÎNJUMĂTĂȚIREA SALARIILOR PUTORILOR ÎMPUȚITE BUGETARE!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.