Florile in meniul nostru

Florile in meniul nostru

0 87

Din gradini florile au ajuns direct in farfurii. Ele sunt noua delicatesa la moda in Franta. Bucatarii din Hexagon au descoperit ca o pata de culoare poate da si un gust deosebit unui fel de mancare, iar proprietarii unei sere din apropiere de Marsilia s-au reprofilat rapid si le furnizeaza materie prima.
Virginie Makeff a descoperit ca florile ei sunt delicioase si au un gust formidabil. Asa ca nu le mai vinde prin florarii, ci la restaurante, mai ales ca Virginie nu foloseste la cultivare decat ingrasaminte naturale, iar florile sunt astfel natural organice.
Sotul ei vinde marfa la piata, prezentand si cateva retete pentru clienti.
De pilda cu nastureii se pot face niste aperitive cu branza de capra, le amestecam si sunt delicioase.
Cateva restaurante au ajuns sa isi faca aprovizionarea numai de la sotii Makeff. Intr-unul dintre ele, bucatarii schimba meniul de la o zi la alta, in functie de plantele pe care le gaseste pe taraba. Oricum, bunatatile pe baza de petale au un succes nebun, iar clientii sunt incantati.
Ins bucatarii francezi avertizeaza sa nu mancam flori de la florarie sau din gradini, pentru ca, in multe cazuri, plantele au fost tratate cu pesticide. Si inca ceva foarte important: ei ne sfatuiesc sa ne asiguram mai intai ca plantele pe care le vrem in farfurie nu sunt otravitoare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.