Florile din florarii au miros de chimicale

Florile din florarii au miros de chimicale

0 194

Florile sunt extrem de apreciate pentru ambientul pe care il creeaza, atat prin miros, cat si prin aspect. Insa putini dintre noi isi dau seama de faptul ca acestea pot constitui un adevarat pericol pentru sanatatea noastra.
Le apreciem in gradina pentru frumusetea lor, dar nu ne gandim ca am putea sa punem in glastra niste … otrava!
Chiar daca frumusetea lor si parfumul lor delicat ne atrag, nu va incredeti complet in flori. Unele dintre ele pot fi extrem de periculoase.
De fiecare data cand mirosim un buchet cumparat de la florarie, pe langa parfumul natural inhalam si un veritabil cocktail de chimicale.
Florile taiate nu sunt testate, pentru ca nu exista nicio reglementare legala care sa ceara producatorilor sa foloseasca o anumita cantitate de pesticide, anunta Green Report intr-un articole publicat pe site-ul lor.
Astfel, florile cultivate la noi sau importate din toata lumea isi emana parfumul toxic asupra lucratorilor din horticultura, asupra mediului, dar si asupra consumatorului final.
Producatorii mentin florile in stare perfecta folosind o doza foarte mare de ingrasaminte chimice, insecticide, hormoni de crestere, fungicide si pesticide extrem de toxice. Importurile de flori pot contine substante chimice interzise in Europa si America.
Varietati foarte raspandite, cum ar fi petunia, digitala sau lacramioarele pot fi extrem de toxice, chiar mortale.
De aceea, trebuie sa evitati florile care sunt culese de pe plante tratate cu pesticide si ingrasaminte chimice. Fiti atenti mai ales cu copiii. Se stie ca ei adora sa culeaga si sa bage in gura aproape orice floare. Trebuie sa ii facem sa inteleaga ca nu toate pot fi mancate. Universul florilor nu e intotdeauna trandafiriu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.