Florile care ne protejeaza ambientul

Florile care ne protejeaza ambientul

0 82

Anthuriumul -Anthuriumul se ingrijeste usor si nu e doar o planta decorativa frumoasa. Ca si Palmierul Doamnei sau azaleea, acesta elimina amoniacul care se aduna in incaperi, mai ales in bucatarii.

Dracena-Dracena “lupta” impotriva compusilor organici volatili (acetona, etanol, benzen) eliminati de diferite spume folosite la fabricarea mobilei si de picturi.

Crassula-Crassula (arborele de jad) “culege” din camere energiile negative. Asa ca, daca esti agitat, nervos sau suparat, pune-ti o Crassula in camera si sigur te vei linisti.

Iedera -Campioana la toate categoriile de antipoluanti este iedera, care poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se gaseste frecvent in vopsea, cerneala, materiale plastice, cauciuc, detergenti si fum de tigara.

Crizantema -Tocmai ai terminat de vopsit o camera? Inainte de a te instala aici, pune pe un pervaz un ghiveci cu crizanteme. Ele absorb vaporii de la adezivi, vopsele si lacuri.

Palmierul Doamnei -“Exterminatoarea” de amoniac prezent in produsele de curatat vesela si in degresantii de orice tip este Palmierul Doamnei sau Rhapisul. Este indicat s-o tii in apropierea chiuvetei. De asemenea, sunt bune si azaleele.

Filodendronul -Filodendronul degaja o cantitate mare de vapori de apa si umidifica astfel camerele cu aer uscat. E bine ca planta sa fie tinuta in incaperile in care se afla sobe, pentru ca prin arderea lemnelor se produce in camera formaldehida, care e neutralizata de filodendron. Formaldehida, despre care se spune ca ar fi cancerigena, se gaseste si in materialele din care sunt confectionate canapelele si mochetele, asa ca puteti plasa ghivece cu filodendron in apropierea acestora.

Cactusul – Cactusii diminueaza puternic efectul nociv al undelor electromagnetice generate de televizoare si de computere, daca sunt plasati in apropierea ecranelor. Spre deosebire de celelalte plante, cactusii produc oxigen noaptea si elimina monoxid de carbon ziua, asa ca si dormitorul e un loc bun pentru ei.

Voalul miresei -Voalul miresei (Chlorophytum) absoarbe in 24 ore pana la 95% din monoxidul de carbon prezent in fumul de tigara. Nu este o planta pretentioasa

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.