Floricele de porumb in prevenirea cancerului

Floricele de porumb in prevenirea cancerului

0 171

Consumul de floricele de porumb poate preveni cancerul, precum si bolile de inima, conform unor cercetatori americani.
Oamenii de stiinta au descoperit ca gustarile dintre mese contin niveluri surprinzator de mari de antioxidanti benefici sanatatii, numiti polifenoli, antioxidanti cunoscuti si sub numele de Vitamina P.

Polifenolii din fructe si legume reduc riscul afectiunilor de inima si poate preveni producerea cancerului, insa s-a descoperit ca exista un nivel mult mai ridicat din acest tip de antioxidant in gustarile precum popcornul si cerealele.

Studiul a fost realizat de chimistul dr.Vinson de la Universitatea Scranton din Pennsylvania, care sustine ca cei care servesc la micul dejun cereale au un aport mai mare de polifenoli.

„Am fost foarte surprinsi de nivelul de polifenoli pe care i-am gasit in popcorn. Cred ca e din cauza ca nu este procesat. Contine toate ingredientele minunate ale porumbului nediluate si protejate de invelis. Parerea mea este ca popcornul este o gustare foarte sanatoasa”, a afirmat dr.Vinson.

In acest studiu s-a masurat concentratia de polifenol din cereale, aratandu-se ca exista mai multi antioxidanti in cele neprocesate. Floricelele de porumb contin insa cei mai multi antioxidanti din gustarile testate.

Un mic dejun cald, precum ovazul fiert, are un nivel dezamagitor de polifenoli, in comparatie cu floricelele de porumb, spune autorul acestui studiu, dr.Vinson.
Iata inca un imbold sa consumam alimente cat mai putin procesate si, in concluzie, cat mai aproape de starea naturala, astfel natura lucrand in mai mare masura la prevenirea imbolnavirilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.