Flori mai scumpe la inceput de an scolar

Flori mai scumpe la inceput de an scolar

0 81

Astazi este vanzoleala mare, atat in trafic, cat si in pietele de flori si in curtile unitatilor de invatamant din toata tara. Este prima zi de scoala!
Desi Ministrul Educatiei a venit cu „minunata” idee de a incepe direct cursurile si de a taia elevilor din bucuria si euforia inceputului de an scolar, asta nu inseamna ca nu se cumpara in continuare cel mai important lucru pentru aceasta deschidere oficiala: buchetul de flori.
Comerciantii profita ca in fiecare ani de cererea mare si ridica pretul florilor, bucurandu-se si de faptul ca acest lucru nu impiedica vanzarile sa creasca mai mult decat se asteapta.
Cu toate acestea, si in acest domeniu se simte criza. Unii vanzatori au declarat ca mentin preturile neschimbate. “Intr-adevar, am observat o crestere a numarului clientilor, am crescut cu un leu pretul freziilor pentru ca nu e sezonul si au fost mai scumpe, dar atat. In rest, preturile sunt neschimbate. De obicei se prefera trandafirii si crinii”, a spus reprezentanta florariei Paradis.
O garoafa costa aici doi lei, iar firul de trandafir, cinci lei.
Totusi, marea majoritate a comerciantilor ridica preturile florilor in aceasta zi speciala cu pana la 50%.
Daca ieri un buchet de gerbera costa 10 lei, astazi il veti cumpara cu 15 lei, pana la 18 lei. Pentru un buchet de crini imperiali ati fi scos din buzunar 15 lei ieri, in timp ce peste azi il veti gasi la 20 lei.
Trandafirii raman in topul celor mai scumpe flori; un fir costa in aceasta dimineata16 lei, adica dublu fata de zilele trecute. Acelasi lucru se intampla si cu orhideele, dar acestea sunt printre cele mai rezistente flori.
In acest an taranii fac concurenta florariilor oferind brasovenilor flori din productia proprie, ce-i drept, nu la fel de impresionante ca orhideele sau crinii imperiali. Un buchet de crizanteme, florile toamnei, costa aproximativ 3 lei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.