Flori magice ale lunii Iunie – Sanzienele – II

Flori magice ale lunii Iunie – Sanzienele – II

0 212

?  • Hernia – Se administreaza o lingura de tinctura de Sanziene in jumatate de cana de apa, de trei ori pe zi, intre mese. Tratamentul dureaza 49 de zile, timp in care mesele vor fi moderate din punct de vedere cantitativ, vor fi evitate alimentele care baloneaza sau constipa, nu se vor face eforturi mari. Suplimentar, inainte de masa, se ia un varf de cutit de pulbere de chimen si unul de Sanziana galbena, iar dupa masa un varf de cutit de chimen si unul de cuisoare macinate. Ca exercitiu fizic, se va sta cat mai mult in pozitia „lumanarea” (de ordinul zecilor de minute zilnic).

  • Tratamentul adjuvant al cistitei si al bolilor renale – Se iau 1-2 lingurite de tinctura de Sanziene, diluate in 100 ml de apa, de trei ori pe zi. Este un tratament indicat cu precadere contra cistitei, cistitei cu hematurie, uretritei, nefritei si calculilor renali.

  • Tratamentul bolilor tiroidiene – Se beau zilnic 3 cani de macerat, intotdeauna pe stomacul gol, pentru urmatoarele afectiuni: ? hipertiroidie: pentru o eficienta marita, maceratul poate fi facut cu 2-3 linguri de Sanziene si 2-3 linguri de Turita mare (Agrimonia eupatoria). Tratamentul dureaza minimum sase luni; ? hipotiroidie: pentru o eficienta marita, maceratul poate fi facut cu 2-3 linguri de Sanziene si 2-3 linguri de coji verzi de nuca (uscate si macinate). Tratamentul dureaza 12-24 de luni.

  • Tratamentul epilepsiei si al bolilor nervoase – Se beau zilnic trei cani de macerat de Sanziene galbene, simplu sau in combinatie cu alte plante care vor fi indicate in continuare, intotdeauna pe stomacul gol. Tratamentul dureaza minimum trei luni. In epilepsie, Sanzienele pot fi asociate cu Sovarf, Talpa gaste, cu seminte de Angelica .

?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.