Flori in Tara Barsei

Flori in Tara Barsei

0 106

Interpreti din intreaga tara se vor reuni la sfarsitul saptamanii la Brasov in cadrul celei de-a cincea editii a Festivalului-concurs de muzica populara „Flori in Tara Barsei”, care va avea loc in zilele de 24 si 25 martie 2007. Juriul va fi condus de cunoscutul interpret de muzica populara Aurel Tamas. Tinerii interpreti de muzica populara cu varste intre 16 si 25 de ani se mai pot inscrie la concurs pana miercuri.


 


Manifestare adresata tinerilor interpreti


Festivalul – concurs pentru tineri interpreti de muzica populara „Flori in Tara Barsei”, organizat anual la Brasov de Centrul Judetean de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare Brasov s-a desfasurat pentru prima data in luna martie 2003. Scopul acestei manifestari culturale este descoperirea si promovarea de noi talente interpretative, punerea in valoare a cantecului popular autentic si introducerea sa in circuitul valorilor spirituale romanesti, prezentarea nealterata a frumusetii costumului popular din diferite zone etnofolclorice ale tarii.


Aceasta manifestare se adreseaza tinerilor solisti de muzica populara , care nu au avut inregistrari si casete audio, preocupati de culegerea si interpretarea cantului traditional.


Vor participa tineri interpreti din toate zonele etnofolclorice ale tarii care vor interpreta o doina, o balada sau un cantec doinit (fara acompaniament) si o piesa cu acompaniament. Clasificarea interpretilor se va face in functie de aurtenticitatea si valoarea artistica a repertoriului, calitatea interpretarii, tinuta scenica si costumul popular.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.