Flori in Tara Barsei – festival de muzica populara la Brasov

Flori in Tara Barsei – festival de muzica populara la Brasov

0 107

In acest sfarsit de saptamana va avea loc festivalul – concurs de muzica populara, pentru tineri interpreti ,,Flori in Tara Barsei”, ed. a VII-a.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentu conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, Centrul Cultural „Reduta” Brasov si Asociatia LIBRIS Cultural Brasov, Fundatia Dacia.
Festivalul este deschis tinerilor interpreti de muzica populara din intreaga tara, cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani, avand ca scop descoperirea si lansarea de noi si valoroase talente interpretative.
In vederea participarii la concursul de muzica populara, fiecare solist participant va completa o fisa de inscriere, insotita de partituri si o va expedia pe adresa:str. Apullum nr. 3, Brasov, pana la data de 11 martie 2009, data postei, sau prin fax: 0268-413486.
Se va percepe o taxa de participare de 30 RON, fiecarui participant, care se va achita la sosire, inainte de preselectie.
Festivalul concurs se va desfasura dupa urmatorul program:
Sambata, 21 martie 2009, la orele 11:00 va avea loc preselectia solistilor la sediul Centrului Cultural Reduta – str. Apollonia Hircher nr. 8;
13-14:30- cazare si masa pentru concurentii admisi;
14:30 – repetitii cu orchestra la Centrul Cultural Reduta
la orele 18:00 – spectacol concurs cu participarea candidatilor admisi la preselectie urmat de recitaluri.
recitalurile sustinute de solisti consacrati ai muzici populare romanesti ,vor avea loc la Aula Universitatii Transilvania din Brasov in cadrul Targului International de Carte si Muzica, organizat de Asociatia Libirs Cultural Brasov.
Fiecare judet poate fi reprezentat de unul sau doi concurenti.
Participantii vor prezenta in concurs doua piese: o doina, balada sau cantec doinit fara acompaniament si o piesa cu acompaniament orchestral.
Timpul maxim alocat fiecarui concurent este de 10 minute, depasirea timpului de concurs atragand dupa sine descalificarea concurentului.
Cheltuielile de deplasare vor fi suportate de catre concurenti sau institutiile pe care le reprezinta.
Toti participantii trebuie sa fie prezenti la sediul Centrului cultural Reduta in data de 21 martie pana la orele 11:00.
Juriul concursului va fi compus din personalitati de seama ale vietii culturale si artistice , specialisti in domeniul cercetarii culturii si traditiei populare.
Clasificarea interpretilor se va face tinandu-se seama de autenticitatea si valoarea artistica
a repertoriului, calitatea interpretarii, tinuta scenica si costumul popular.
Premiile festivalului sunt de la 100 RON pentru mentiune pana la trofeul festivalului in valoare de 1000 RON.
Spectacolul de final va fi sustinut de cunoscuti interpreti ai cantecului popular romanesc.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.