Floarea pasiunii, Planta Medicinala a Anului 2011

Floarea pasiunii,
Planta Medicinala a Anului 2011

0 103

Floarea pasiunii (Passiflora incarnata) a fost desemnata Planta Medicinala a Anului 2011 de o echipa de cercetatori din domeniul evolutiei istorice a plantelor medicinale de la Universitatea din Wurtzburg, anunta luni DPA. Echipa de cercetatori germani arata ca planta ajuta la inlaturarea agitatiei nervoase, a insomniei usoare si a durerilor gastrointestinale provocate de nervozitate, adaugand ca testele au mai aratat ca este folositoare si in scaderea anxietatii.
Fata de multe medicamente psihotropice, floarea pasiunii nu are efecte de relaxare a muschilor, ceea ce o face sa fie un sedativ general bun, care poate fi luat in cursul zilei. Cercetatorii spun ca cele mai puternice extracte sunt din frunze. Desi nu sunt siguri in privinta substantelor care au efecte benefice asupra sanatatii, oamenii de stiinta cred ca efectul principal s-ar datora lanturilor de molecule numite flavonoizi care calmeaza si scad anxietatea prin inhibitia anumitor neurotransmitatori.
Floarea pasiunii este originara din padurile tropicale din America de Sud si Centrala. Se cunosc peste 400 de specii, multe din ele avand fructe comestibile. Totusi, numai maracuya a Passiflora edulis are importanta comerciala, spune echipa de cercetatori.

Incepand din 1999, grupul de oameni de stiinta alege o Planta Medicinala a Anului, pe baza unei “istorii culturale si medicale interesante” si a efectelor medicinale demonstrate stiintific. Planta Medicinala a Anului 2010 a fost desemnata iedera.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.