Flacarile au muscat din nou in Coltii Cheii

Flacarile au muscat din nou in Coltii Cheii

0 88
Pe o suprafata de circa 3 hectare din Masivul Postaru, mai multe focare au inceput sa arda mocnit inca de miercuri dimineata. 30 de angajati ISU si 20 de padurari de la Ocolul Silvic cara apa in ranite si sapa santuri pentru a stavili flacarile. Elicopterul nu este o solutie in aceasta interventie. Palele aparatului de zbor nu ar face decat sa inteteasca focul iar pungile cu apa pe care le-ar arunca s-ar aprinde urgent. Pompierii au actionat si pe Drumul Poienii, intr-un alt incendiu.
Coltii Cheii este zona in care pompierii brasoveni au intervenit masiv in urma cu 3 saptamani, pentru a stinge sutele de focare de incendiu izbucnite in inima muntelui.
Pentru ca zona este foarte greu accesibila, luptatorii cu focul au fost nevoiti sa solicite interventia unui elicopter, care a facut circa 100 de curse si a aruncat mii de tone de apa.
Palele aparatului de zbor nu fac insa uneori decat sa inteteasca flacarile, iar pungile de plastic pe care le arunca din aer intretin si ele flacara. Asa ca pompierii au urcat miercuri dimineata in Postavaru cu telecabina: odata ajunsi pe creasta, au incarcat peturi cu apa si le-au carat in ranite pana la locul interventiei, aflat la circa 45 de minute de cabana, intr-un decor foarte accidentat.
30  de angajati ISU si 20 de padurari de la Ocolul Silvic sapa din greu santuri pentru a stavili extinderea flacarilor dincolo de suprafata de 3 hectare pe care sunt localizate focarele de incendiu.
Ca si cand interventia din Coltii Cheii nu ar fi fost de ajuns, ziua le-aadus un bonus pompierilor. Pe Drumul Poienii a izbucnit un alt incendiu, pe doar 500 mp, dar care ameninta sa se extinda la casele din apropiere.
Focul a pornit de la un gratar lasat nesupravegheat, motiv pentru care pompierii ii avertizeauza din nou pe grataragii sa renunte sa mai faca focul in padurea plina de vegetatie uscata.
O alta echipa de angajati ISU era pregatita sa-i schimbe pe cei 30 de colegi ai lor care au intervenit pentru stingerea focului in Coltii Cheii
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.