Flacara Olimpica sta o saptamana la Primarie

Flacara Olimpica sta o saptamana la Primarie

0 94
Brasovul este, de duminica, sub protectia zeilor Olimpului. Flacara Olimpica a ajuns sub Tampa dupa ce a fost purtata de mari nume ale sportului romanesc pe distanta dintre Bucuresti si Brasov. Torta FOTE va sta pana la sfarsitul saptamanii in curtea interioara a Primariei, unde poate fi admirata de turisti si brasoveni; in 17 februarie va fi dusa pe Arena Liceului Sportiv, pentru festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European.
Predealul a fost prima localitate din judet in care a poposit Flacara olimpica, al carei traseu spre munte incepuse inca de duminica dimineata.
Urmatoarea oprire a Tortei a fost la Rasnov, unde organizatorii i-au incredinta-to fostului schior Constantin Vladea, ajuns la varsta de 90 de ani, participant la Jocurile Olimpice din 1948, de la St. Moritz. Flacara a trecut apoi in mainile saritorului cu schiurile Iulian Patea, in varsta de 15 ani.Cel mai promitator fondist roman, Paul Pepene, campion mondial de juniori si participant in mai multe curse de Cupa mondiala, a fost ales sa poarte torta olimpica la Cheile Gradistei.
La Brasov, torta a ajuns in jurul orei 18.30, la Casa Armatei. Vlad Grigori, capitanul in varsta de 15 ani al juniorilor hocheisti de la Corona Brasov a fost primul ales sa o poarte pe Bulevardul Eroilor.
Tot un Vlad – Ionescu, de aceasta data, campion national la patinaj artistic, a dus-o pana la Primarie, unde care a predat-o fostei patinatoare Romica Pop-Damboianu,
Brasoveanca in varsta de 94 de ani, campioana nationala la patinaj artistic pana in 1942 si fiica Mariei Popp De Lemeny, prima campioana la patinaj artistic a Romaniei, in 1913, a fost ajutata de primarul Brasovului, George Scripcaru, sa aprinsa Torta FOTE.
Flacara olimpica va ramane timp de o saptamana in curtea interioara a Primariei, unde va putea fi admirata de localnici si turisti.  In 17 februarie, cand este programata ceremonia de deschidere a FOTE, ea va fi purtata spre arena Liceului Sportiv de saritorii cu schiurile Iulian Pitea si Daniela Haralambie si de medaliatul cu bronz olimpic la sabie, Rares Dumitrescu, cetaÅ£ean de onoare al Brasovului.                                 
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.