Flacara FOTE ajunge in doua saptamani la Brasov

Flacara FOTE ajunge in doua saptamani la Brasov

0 98

 

Flacara Olimpica pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, care va avea loc la Brasov in perioada 17-22 februarie, va ajunge in Romania pe 3 februarie. Flacara Olimpica va fi transportata de la Atena la bordul unui avion, intr-un dispozitiv special aprobat de companiile aeriene. De la aeroportul Otopeni, va fi dusa la Casa Olimpica din Bucuresti si va fi expusa cateva zile in fata sau in interiorul Muzeului Olimpic, in functie de vreme.
Torta Olimpica va porni apoi spre Brasov, cu oprire in orasele Ploiesti, Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Brasov. In fiecare localitate, torta va fi inminata primarului si apoi unei persoane reprezentative pentru oras, eventual un sportiv, care va alerga citeva sute de metri cu flacara.
La Brasov, Torta Olimpica va fi inminata primarului George Scripcaru, care va aprinde dispozitivul identic cu cel de la Casa Olimpica din Bucuresti. Flacara va ramine in sediul primariei pina la deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European, in 17 februarie, pentru a fi vizitata de localnici si de turistii aflati in zona. In ziua deschiderii, Flacara Olimpica va parcurge distanta dintre Primarie si Arena Liceului Sportiv unde va avea loc dechiderea festivalului, care se va desfasura in perioada 17-22 februarie la Brasov, Poiana Brasov, Predeal, Rasnov si Cheile Gradistei. Vor participa 1.450 de sportivi din 45 de tari, care vor concura la disciplinele hochei, patinaj artistic, short-track, schi alpin, snowboard, schi fond, sarituri cu schiurile si biatlon.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.