Fiţi cu ochii în patru după căpuşe, dacă mergeţi la iarbă verde!

Fiţi cu ochii în patru după căpuşe, dacă mergeţi la iarbă verde!

Revenim cu acest semnal Fiţi atenti la căpuşe. Asta pentru că, în ultimele zile calduroase, un număr de persoane a ajuns la cabinetele spitalelor braşovene, după ce oamenii au fost înţepaţi de căpuşe. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, la Spitalul Judeţean s-au prezentat aproape 160 de persoane, iar la cel de Boli Infecţioase au ajuns aproape 75 de oameni.
Specialiştii ne sfătuiesc să ne adresăm imediat medicului şi asta pentru că, în urma înţepăturii de căpuşe, problemele medicale pot apărea în timp.
„În lunile aprilie şi mai a fost un număr foarte mare de persoane muşcate de căpuşe. 64 de cetăţeni au venit la cabinetul Spitalului de Boli Infecţioase. Dintre acestea jumătate au plecat cu suspiciunea de boală picnic la iarba verde 1Lyme, stadiul I şi acestor 30 de persoane li s-a recomandat serologie pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunii clinice”, a spus dr. Ramona Ionescu, managerul Spitalul de Boli Infecţioase Braşov.
Căpuşele pot înţepa în mai multe părţi ale corpului, dar preferă zona din spatele urechilor sau a gâtului. Specialiştii spun că primul semn al infecţiei este de obicei o urticarie circulară, care apare în două săptămâni de la înţepătură, dar poate apărea şi la 30 de zile după muşcătura căpuşei.
Câinii şi pisicile se pot infecta cu bacteria bolii Lyme şi pot transporta căpuşe infectate în zonele locuite de oameni. Medicii ne sfătuiesc să ne îmbrăcăm cu haine de culoare deschisă atunci când mergem la iarbă verde pentru a putea observa căpuşele, iar dacă am fost muşcaţi trebuie să ne adresăm specialiştlor şi să nu încercăm să scoatem singuri căpuşele

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.