Fiscul si veniturile brasovenilor

Fiscul si veniturile brasovenilor

0 167

Contribuabilii brasoveni sunt asteptati sa treaca pragul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Brasov pentru a depune declaratiile fiscale pentru anul ce tocmai s-a incheiat.
Potrivit unui comunicat de presa postat pe site-ul institutiei, 15 ianuarie este ultima zi pentru depunerea formularului 220 „Declaratie privind venitul estimat”.
Aceasta este obligatia persoanelor fizice care la sfarsitul anului 2008 a realizat venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere sau subinchiriere, venituri care vor fi calificate in categoria veniturilor din activitati independente. Pe 26 ianuarie insa expira termenele pentru depunerea formularelor 100 – declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat, 102 – declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, 103 – declaratie privind accizele, 104 – declaratie privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor, 208 – declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, si nu in ultimul rand a formularelor 300 si 301 – deconturile de TVA.
Pe 31 ianuarie, expira termenul pentru depunerea formularului 220 – declaratie privind venitul estimat de catre persoanele fizice care incepand cu anul fiscal 2009 opteaza pentru determinarea venitului net in sistem real si care in anul precedent au realizat venituri in bani si/sau in natura provenind din activitati independente (comerciale si profesii libere), activitati agricole si cedarea folosintei bunurilor.
Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Brasov si-a facut deja temele, stabilind pentru anul 2009 normele de venit si coeficienti de corectie ai acestora pentru persoanele fizice autorizate ale caror venituri nete realizate din activitatile independente cuprinse in nomenclatorul aprobat prin OMFP nr.1847/2003 se determina pe baza normelor de venit.
Valorile normelor aferente anului 2009 si ale coeficientilor de corectie sunt publicate si pot fi vizualizate pe internet, pe adresa www.finantepublice.ro/asistenta contribuabili, iar informatii suplimentare pot fi obtinute de la administratiile finantelor publice in a caror raza teritoriala persoanele fizice isi au domiciliul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.