FIS SKI JUMPING GRAND PRIX în premieră la Râşnov

FIS SKI JUMPING GRAND PRIX în premieră la Râşnov

0 192

Cei mai mari săritori cu schiurile din lume vor concura la FIS SKI JUMPING GRAND PRIX. Două etape de Grand Prix masculine sunt programate pe 22 și 23 septembrie la Râșnov, care mai marchează în acest fel o premieră pentru România

Cei mai mari săritori cu schiurile din lume vor concura la FIS SKI JUMPING GRAND PRIX. Două etape de Grand Prix masculine sunt programate pe 22 și 23 septembrie la Râșnov, care mai marchează în acest fel o premieră pentru România.
Până în prezent Federația Română de Schi Biatlon a organizat etape feminine de Cupă Mondială. Federația Internațională a considerat acum că a venit vremea pentru nivelul următor și a atribuit României și organizarea unei competiții masculine de mare anvergură.

37 din cei mai valoroși săritori cu schiurile din 9 țări, printre care și campionul olimpic entitre și câștigătorul ultimei ediții a Cupei Mondale, polonezul Kamil Stoch, vin peste zece zile la Râşnov, a anunţat ieri Puiu Gaspar, secretar general Federația Română de Schi Biatlon.
Și de această dată Consiliul Județean Brașov s-a implicat în cofinanțarea competiției.
„Am creat o istorie și avem o tradiție pe aceste sporturi de iarnă. Acordăm o atenție deosebită acestor competiții. Practic sunt cele mai importante competiții care s-au desfășurat vreodată în România”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Primăria Râșnov este partener cu Federația Română de Schi Biatlon în organizarea acestui eveniment
În săptămâna care va preceda FIS Grand Prix Râşnovul va fi gazda a încă două competiții internaționale – Carpat Cup și Fis Cup la care și-au anunțat prezența peste 100 de sportivi din 22 de țări, inclusiv România.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.