Firmele si transferul sediului social in UE

Firmele si transferul sediului social in UE

0 153

Firmele vor avea posibilitatea sa mute sediul social in oricare din statele UE, fara lichidare, inregistrandu-se ca societate europeana. In plus, vor fi scutite de impozit pentru eventualele castiguri rezultate in urma transferului daca pastreaza un sediu permanent in Romania, informeaza Mediafax.
„Atunci cand o societate europeana sau societate cooperativa europeana transfera sediul social din Romania intr-un alt stat membru acest transfer al sediului social nu reprezinta transfer impozabil pentru plusvaloarea calculata ca diferenta intre pretul de piata al elementelor din activ si pasiv transferate si valoarea lor fiscala, pentru acele active si pasive ale societatii europene sau societatii cooperative europene care raman efectiv integrate unui sediu permanent al societatii europene sau societatii cooperative europene in Romania si care contribuie la generarea profitului sau pierderii luate in calcul din punct de vedere fiscal”, se arata intr-un proiect de ordonanta de guvern pentru modificarea Codului Fiscal.
Proiectul de Cod Fiscal defineste „transferul sediului social” ca o operatiune prin care o societate europeana sau o societate cooperativa europeana, fara sa se lichideze sau fara sa creeze o societate noua, isi transfera sediul social din Romania intr-un alt stat membru.

Transferul este neimpozabil numai daca societatile europene sau societatile cooperative europene calculeaza amortizarea si orice castiguri sau pierderi aferente activelor si pasivelor care raman efectiv integrate unui sediu permanent, ca si cum transferul sediului social nu ar fi avut loc.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.