Firmele private ar putea fi obligate să contracteze servicii de pază şi...

Firmele private ar putea fi obligate să contracteze servicii de pază şi protecţie?

0 671
Firmele private ar putea fi obligate să contracteze servicii de pază ÅŸi protecÅ£ie, nejustificate în multe dintre cazuri, dacă va aprobat textul legislativ supus spre dezbatere publică de Ministerul AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor, potrivit informaÅ£iilor furnizate de FederaÅ£ia Patronatelor din Turism ÅŸi Servicii (FPTS).      
"Un text legislativ supus spre dezbatere publică de Ministerul AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor va iniÅ£ia o nouă formă de taxă care va apăsa pe bugetul firmelor privare. Este vorba de elaborarea analizelor de risc la securitatea fizică a unităţilor ce fac obiectul Legii nr. 333/2003, prevedere care va obliga o gamă foarte largă de companii să plătească experÅ£i în evaluare ÅŸi să cheltuiască sume importante de bani în vederea respectării noilor instrucÅ£iuni. Mai mult, în urma acestei evaluări de risc, toate firmele private, de la pensiuni la buticuri, se pot trezi cu obligaÅ£ia de a contracta servicii de pază ÅŸi protecÅ£ie, ceea ce înseamnă costuri suplimentare, nejustificate în multe dintre cazuri sau care ar trebui să rămână la latitudinea companiei, nu să fie obligatorii prin lege" a declarat, duminică, preÅŸedintele FederaÅ£iei Patronatelor din Turism ÅŸi Servicii (FPTS), Dan Matei Agathon, într-un comunicat remis AGERPRES.  
Acesta consideră că obligaÅ£ia pentru firme de a contracta servicii private de pază aruncă o lumină nefavorabilă asupra MAI, în condiÅ£iile în care contribuabilii se aÅŸteaptă ca siguranÅ£a publică să fie asigurată de stat.  
"Nu putem transforma firmele private în buncăre, după cum nu putem angaja o armată de bodyguarzi ca să păzească la fiecare colÅ£ al restaurantelor. Până la urmă, cu excepÅ£ia situaÅ£iilor speciale, ordinea publică ar trebuie să fie apanajul instituÅ£iilor statului. ObligaÅ£ia pentru firme să contracteze servicii private de pază aruncă o lumină nefavorabilă asupra Ministerului AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor, câtă vreme contribuabilii se aÅŸteaptă ca siguranÅ£a publică să fie asigurată de stat, iar nu să fie privatizată ÅŸi externalizată către companii de pază", a mai spus Agathon.  
Potrivit sursei citate, apariÅ£ia unei noi forme de impunere ÅŸi a unor cheltuieli suplimentare obligatorii este de prost augur ÅŸi va avea consecinÅ£e economice nedorite, mai ales că firmele româneÅŸti sunt oricum încărcate de taxe ÅŸi de impozite mai mult decât în orice alt stat european.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.