Firmele NU mai organizeaza Petreceri de Craciun

Firmele NU mai organizeaza Petreceri de Craciun

0 180

Petrecerile de Craciun organizate de firma, mai ales, in cazul corporatiilor sau al firmelor cu numar mare de angajati care se respecta, devenisera un obicei si in Romania.
Ultima saptamana inainte de Craciun exista o zi in care trebuia sa mergi cu colegii la un restaurant pentru a bea si a manca pe banii companiei. Cand mai incapea si un pic de distractie cu atat mai bine!
Daca la inceput era, pur si simplu, o strategie de motivare a angajatilor si facea parte din must-do-urile celor cu o anumita cifra de afaceri, acum exista si mici competitii intre firme (X a avut si artificii, Y a adus spiridusi si reni, da, dar Z i-a intrecut anul acesta pe toti cu ideea lor traznita… etc).
De obicei petrecerile la firma sunt doar pentru angajati. E de doua ori mai ieftin pe de-o parte, iar apoi ideea e sa creasca aderenta grupului de la munca. Un fel de teambuilding de-o seara. Mai eficient decat daca fiecare s-ar ocupa de cel adus de-acasa.
Anul acesta, insa, criza financiara resimtita mai ales de liberii intreprinzatori si de firmele nationale si internationale au redus distractia la jumatate.
Aproape 50% dintre firmele de pe piata locala nu vor organiza anul acesta petreceri de Craciun si doar 2% dintre angajatori vor oferi angajatilor bonusuri in locul petrecerii, potrivit unui sondaj realizat de reprezentantii site-ului de recrutare BestJobs.
Sondajul fost efectuat in perioada 13-20 decembrie 2010 pe un esantion de 97 de angajatori.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.