Firmele mici si mijlocii vor beneficia de noi ajutoare de stat de...

Firmele mici si mijlocii vor beneficia de noi ajutoare de stat de pana la 135.000 de lei

0 488

Firmele mici si mijlocii vor putea accesa noi ajutoare de stat nerambursabile de pana la 135.000 de lei pentru dezvoltarea activitatilor comerciale, incepand din 6 iulie 2015, a anuntat Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor.
Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata 2015 va putea fi accesat de firme in perioada 06.07.2015 ora 10.00 – 15.07.2015 ora 20.00.
Firmele mici si mijlocii isi vor putea inscriere a planurilor de investitii pe o aplicatie electronica ce va fi deschisa in perioada mentionata pe ACEST site al Directia Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru IMM din subordinea ministerului.
Prin acest program, beneficiarii eligibili primesc un ajutor de maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de valorile specificate in anexa nr. 2 la prezenta procedura.
Valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil nu poate depasi suma de 135.000 lei pentru fiecare beneficiar.IMM. f
Vor putea accesa ajutorul de stat firmele mici si mijlocii si societatile cooperative din Romania care au ca obiect de activitate comercializarea produselor si serviciilor de piata de la constructii, tamplarie, service auto, comert cu piese auto, cu calculatoare, pana la editarea softurilor sau atelierele de cizmarie.

Procedura de accesare
Inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de investitii in vederea obtinerii finantarii se fac on-line pe site-ul www.aippimm.ro. Aplicatia electronica pentru inscrieri va fi deschisa in perioada 06.07.2015 ora 10.00 – 15.07.2015 ora 20.00.
Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie sa se inregistreze cu user si parola. Adresa de e-mail cu care se incrie trebuie sa apartina beneficiarului si sa se regaseasca in toata documentatia, aceeasi adresa va fi folosita pentru toata corespondenta pe intreaga perioada de implementare a programului.
Evaluarea planurilor de investitii se face automat dupa ce aplicantul completeaza de catre aplicanti a sectiunile din aplicatia software.
Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu la finantare fiind de 50 de puncte din maxim 100 de puncte posibile.
Documentele originale depuse de catre beneficiari in vederea eliberarii AFN in cadrul Programului vor fi pastrate la sediul OTIMMC, la dispozitia operatorilor economici, in vederea ridicarii de catre acestia, pana cel tarziu la data de 1 martie 2016.
Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata este a doua schema de ajutoare guvernamentale pentru IMM-uri lansata in anul 2015, prima fiind programul START destinat startup-urilor. StartupCafe a publicat, saptamana trecuta, calendarul complet al lansari celor 7 programe de ajutor de stat de la Ministerul Energiei, pe anul 2015.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.