Firmele brasovene – suspendate pe banda rulanta

Firmele brasovene – suspendate pe banda rulanta

0 171

Criza din sistemul economic mondial se simte si la case mai mici, la scala redusa, si anume, pe holurile Registrului Comertului din Brasov.
Acestea au devenit neincapatoare din cauza numarului mare de viitori fosti patroni care vor sa inchida afacerile ce vor deveni neprofitabile. Asadar, sute de administratori de firme au venit la sediul Registrului Comertului pentru a-si suspenda temporar activitatea.
Impozitul forfetar intra in vigoare astazi, 1 mai 2009, i-a adus pe multi in pragul disperarii, acestia hotarand sa sisteze orice fel de activitate care nu poate decat sa le aduca probleme pe viitor si gauri de neacoperit in bugete.
Masura, luata de Ministerul de Finante, obliga chiar si firmele care nu au activitate comerciala sa plateasca anual un impozit de 500 de euro. Asa ca multi patroni au preferat sa suspende activitatea societatilor comerciale sau chiar sa le inchida, decat sa dea degeaba bani la Stat.
Suspendarea activitatii unei firme se poate face pe o perioada de maxim trei ani, iar activitatea poate fi reluata in orice moment.
Aceasta prevedere va aparea in normele de aplicare a Ordonantei 34, care introduce grila impozitului minim pe veniturile societatilor comerciale.
Firmele care isi suspenda activitatea dincolo de 1 mai nu vor plati impozitul minim pe venit, aceasta prevedere urmand sa apara in normele de aplicare a Ordonantei 34, care introduce impozitul forfetar, au declarat, pentru Cotidianul, reprezentantii Ministerului Finantelor.
Mai mult, normele vor prevedea ca firmele declarate de Fisc sau din proprie initiativa inactive care isi reiau activitatea anul acesta vor fi considerate start-up-uri si ca urmare nu vor plati nici ele impozitul minim pe venitul societatilor comerciale.
In plus, nici firmele infiintate anul acesta nu platesc noul impozit, chestiune care va fi clarificata tot de norme.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.