Firmele brasovene au exportat mai mult

Firmele brasovene au exportat mai mult

0 74

Firmele brasovene au exportat neasteptat de mult in acest an. Astfel, potrivit datelor statistice, companiile din Brasov au trimis in strainatate, doar in luna mai 2010, marfuri in valoare de 141,526 milioane de euro mai mult cu 4,7% peste valoarea realizata in luna anterioara si cu 77% mai mult decat in mai 2009.
Potrivit datelor estimative ale Institutului National de Statistica, in primele cinci luni ale anului valoarea exporturilor firmelor brasovene a crescut cu 77,9%, ajungand la 669,359 milioane de euro.
Cresteri importante ale exporturilor s-au inregistrat la produse vegetale, mijloace de transport, pasta de lemn, deseuri de hartie sau de carton, produse ale industriei chimice, produse de lemn, pluta, etc.
Astfel, fata de aceeasi perioada a anului trecut, exporturile au crescut cu 37,3%, suma impresionanta in aceasta perioada de criza economica acuta.
Ion Popescu, directorul Directiei Judetene de Statistica Brasov, nu este neaparat multumit de faptul ca balanta comerciala a Brasovului este excedentara, inregistrand un plus de 13,455 milioane de euro. „Noi suntem inca in perioada de dezvoltare, iar in general in anii anteriori se importau tehnologii necesare dezvoltarii. Acum nu se mai realizeaza astfel de importuri, ceea ce trebuie sa ne dea de gandit pe viitor”, a spus sursa citata de Buna Ziua Brasov.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.