Firme de 10 lei in locul celor inchise prin forfetara

Firme de 10 lei in locul celor inchise prin forfetara

0 162

Din multimea de promisiuni electorale am ales astazi sa va prezentam un Proiect ce vine de la ministerul pentru IMM-uri. Tinerii sub 35 de ani si-ar putea infiinta firme cu capital de 10 lei, scutite 3 ani de la plata impozitelor pe profit si salarii
Tinerii sub 35 de ani care nu au mai avut o firma si-ar putea infiinta una cu capital social de doar 10 lei, iar aceasta ar urma sa fie scutita timp de 3 ani de la plata impozitelor pe profit si pe salarii – este un proiect al Ministerului pentru IMM-uri, Comert si Mediul de afaceri, prezentat miercuri si care urmeaza sa fie lansat spre dezbatere publica, anunta Mediafax.

Proiectul prevede ca firmele astfel constituite vor primi cu prioritate sprijin financiar sub diverse forme, vor fi scutite de la plata unor taxe vamale si vor avea acces la credite cu perioada de gratie.

Proprietarii acestor firme vor avea, insa, si obligatii: alegerea doar a cinci domenii de activitate si obligativitatea ca la sfarsitul perioadei de trei ani sa aiba un capital minim de 5.000 de euro prin capitalizarea profitului.
Conducerea ministerului estimeaza ca anul viitor ar putea fi infiintate 500 de firme prin acest act normativ, in 2011 circa 750, 1.480 firme in 2012 si 3.000 de firme in 2013.
Se preconizeaza si modificarea taxelor platite pentru infiintarea acestui tip de firme, care ar trebui reduse cu 50%.
In concluzie cei de la IMM-uri, care nu au inteles inca care este diferenta dintre un intreprinzator si o firma mica, incearca sa-si spele pacatele pentru aplicarea dezastruoasa a Legii impozitului forfetar ce a dus la desfintarea a zeci si zeci demii de firme in Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.