Firma care a reproiectat pasajul Fartec, ce are acum un preț dublu...

Firma care a reproiectat pasajul Fartec, ce are acum un preț dublu față de construcția inițială, a câștigat o nouă licitație!

1 117


Primăria Braşov a semnat contractul pentru actualizarea Studiului de fezabilitate aferent construirii unui nou drum spre Poiana Braşov, care să pornească de pe strada Cărămidăriei din cartierul braşovean Bartolomeu. Contractul de servicii, cu o valoare de 173.179 lei, cu tot cu TVA, a fost semnat cu firma Prinfo SRL din Braşov. Această companie are o ,,mare” experienţă în realizarea documentaţiilor tehnice pentru municipalitatea braşoveană, având în vedere că, printre altele, a proiectat pasajul nou de la Fartec, dar şi pe cel de pe strada Independenţei.

Să amintim povestea pasajului Fartec. Ăla de are acum un preț triplu prin construcție& reconstrucție
Primăria condusă de Scripcaru George a investit sume suplimentare în acest proiect. Respectiv aproape dublul sumei de realizare.
Astfel, în conformitate cu un anunţ publicat pe platforma de achiziţii publice din mijlocul anului trecut, edilii urmează să mai achite alte 9,21 de milioane de lei (cu TVA) firmei Recon pentru lucrări suplimentare necesare finalizării reabilitării. „Având în vedere că în urma Proiectul tehnic întocmit de SC PRINFO SRL s-a constatat necesitatea extinderii lucrărilor de reparaţii/consolidare şi asupra altor elemente neavute în vedere în faza anterioară, iar în momentul de faţă în şantier este prezent executantul SC RECON SA, pentru a asigura continuarea şi finalizarea lucrării în condiţii optime se hotărăşte demararea procedurii de negociere fără publicare a unui anunţ de participare, ca o măsură strict necesară, cu SC RECON SA”, se precizează în anunţul postat pe SICAP.
Astfel, potrivit declarației de atunci a purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, în anul 2015, când a fost semnat contractul cu contractul de lucrări, valoarea investiţiei era de 7.651.374,20 lei, fără TVA.
Acum, potrivit aceleiaşi surse „valoarea consolidării acestui pasaj ajunge, astfel, la suma de 13.313.510,12 lei. Dacă s-ar fi luat decizia demolării şi construirii unui nou pasaj, valoarea acestuia ar fi fost mult mai mare, ţinând cont că numai lucrările de demolare pot ajunge la aproximativ 50% din valoarea unui nou pasaj” spunea sursa citată
Să înțelegem. Firma Recon construiește la un preț, vine firma SC PRINFO SRL mai face un studiu și firma Recon i-a dublul banilor inițiali doar pentru reparații. Din banii publici tot. Oameni pricepuți, ce scripcarul meu pe acoperișul maldărului de bani!!

Revenim în actualitate. Exproprieri interesante.
La momentul lansării licitaţiei pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru noul „drum de Poiană”, reprezentanţii Primăriei Braşov au precizat că proiectantul ar urma să realizeze şi studii geotehnice, topografice şi de trafic.
Noua arteră va porni de la Strada Cărămidăriei, va trece pe lângă balastieră, spre Dealul Warthe (pe o parte a versantului nordic al dealului) şi va ajunge în Drumul Poienii. Pentru amenajarea noului drum va fi nevoie de exproprierea a aproximativ 43.347 mp de teren, printre care 39.791 mp sunt fond forestier (această suprafaţă va trebui transferată în domeniul public al municipiului, de unde întrebăm), dar şi un teren de 396 mp pe care sunt două locuinţe.

Oamenii care vor fi expropriați știu? Dacă da care este prețul? Prețul pieței, prețul forței sau prețul negociat pe sub masă? Nimeni nu răspunde.
Lăţimea totală a drumului va fi cuprinsă între 12,5 m şi 14 m şi va cuprinde două benzi cu o lăţime totală de 7 metri, zone cică verzi, trotuare ( incredibil, în secolul XXI patronul de la Primărie știe că trebuie trotuare, rar așa ceva), rigole şi piste de biciclete dus-întors – bine că nu numai dus, cum îi dorim și noi lui Scripcaru.
Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Alt proiect ilegal AL PRIMARULUI PENAL, la care lipsește cu desăvârșire ceea ce-i mai important: consultarea populației!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.