Finlanda este noua campioana FOTE la hochei!

Finlanda este noua campioana FOTE la hochei!

0 97
Nordicii au castigat aurul in finala festivalului olimpic european al tineretului de la Brasov si si-a luat revansa pentru infrangerea de acum doi ani. Finlandezii au dominat clar ambele reprize, iar la final tabela arata 4-2, dupa un gol marcat de rusi cu doua minute inainte de final.
Finlanda si-a luat revansa cu varf si indesat in fata Rusiei, dupa infrangerea din prelungiri de acum doi ani de la Liberec.
Nordicii au inceput mai bine partida si aveau 2-0 la prima pauza. Jocul colectiv superior al finlandezilor si-a spus cuvantul in prima repriza in fata individualitatilor din echipa rusa. Fosta campioana a dat, imediat dupa pauza, senzatia ca poate reveni in joc si intoarce rezultatul. Rusii au redus din diferenta in chiar primul minut din partea secunda, insa Finlanda a fructificat doua superioritati si la a doua pauza avea trei goluri avantaj, scor 4-1.
Rusii au platit tribut numeroaselor eliminari, insa nici atunci cand au avut superioritate nu au reusit sa fructifice omul in plus. Adversarii lor s-au aparat foarte bine si au stiut perfect sa profite de superioritati. Cum in ultima repriza ros-alb-albastrii au recuperat un singur gol, Finlanda – Rusia 4-2 si cele doua formatii inverseaza locurile de acum doi ani de la Liberec.
Faza meciului a venit in ultimul minut, cand un jucator rus s-a aruncat pe gheata si a scos pucul de pe linia portii. In lojele Patinoarului Olimpic din Brasov s-a aflat si omul de afaceri George Copos, care s-a bucurat de un meci frumos alaturi de cei peste 2.000 de spectatori. Meciul de hochei a pus punct intrecerilor de la Festivalul Olimpic al Tineretului European, editia Brasov 2013.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.