Finantarile prin PNDR, cică sunt mai usor de obtinut!

Finantarile prin PNDR, cică sunt mai usor de obtinut!

0 500

Beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rural 2007-2014 se plang de birocratie excesiva si de eforturile de a asigura cofinantarea. Reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale spun ca ghidurile s-au simplificat intre timp iar o parte din documente nu se mai cer decat in faza de contractare a proiectelor

Beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rural 2007-2014 se plang de birocratie excesiva si de eforturile de a asigura cofinantarea.
Reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale spun ca ghidurile s-au simplificat intre timp iar o parte din documente nu se mai cer decat in faza de contractare a proiectelor. Si intocmirea dosarelor de finantare este mai usor de realizat acum. Cofinantarea, care alterneaza in functie de masura, de la 0 % la 50 %., i-a silit pe beneficiari la eforturi financiare.
La momentul depunerii proiectelor si aprobarii acestora, cofinantarea se dovedeste prin extras de cont bancar si linii de credit, lucru care constituie o problema pentru cei mai multi dintre ei.bani ghiseu
Dintre finantarile destinate mediului rural pentru investitiile in domeniul agricol si non-agricol, cea mai atractiva este submasura 6.1 adresata tinerilor fermieri, care pot primi o finantare nerambursabila de pana la 50.000 de euro.
Fostii beneficiari ai Programului National de Dezvoltare Rurala s-au plans ca nu au avut lichiditati si deschidere de la banci si finantatori privind partea lor de contributie la implementarea proiectelor. Acesta este unul din motivele pentru care o buna parte din ei nu au reusit sa inchida proiectele pe vechiul program. Cei care au incheiat proiectele din propria initiativa vor putea sa implementeze proiecte noi iar pentru proiectele incetate din initiativa Agentiei, perioada de limitare va fi redusa la un an.
Potrivit beneficiarilor, accesarea submasurilor PNDR pe domeniul nonagricol este mult mai rentabila decat pentru cel agricol.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.