Finantare europeana pentru trei drumuri judetene importante

Finantare europeana pentru trei drumuri judetene importante

0 1163

Consiliul Judetean Brasov va pregati documentatia pentru modernizarea completa a drumului care face legatura intre Fagaras si Rupea, cu o bifurcatie catre Sighisoara. Al doilea drum este cel de la Persani – Sinca Veche – Recea – Lisa – Dragus – Ucea – limita de judet cu Sibiu , iar al treilea este cel de la Maierus – Apata – Ormenis – Augustin – limia judetului Covasna spre Baraolt

Consiliul Judetean Brasov va pregati documentatia pentru modernizarea completa a drumului care face legatura intre Fagaras si Rupea, cu o bifurcatie catre Sighisoara. Al doilea drum este cel de la Persani – Sinca Veche – Recea – Lisa – Dragus – Ucea – limita de judet cu Sibiu , iar al treilea este cel de la Maierus – Apata – Ormenis – Augustin – limia judetului Covasna spre Baraolt. Consiliul Judetean intentioneaza sa acceseze 30-40 de milioane de euro din fonduri europene, pentru cele trei proiecte.

La ultima sedinta a Agentiei de Dezvoltare Regionala Centru, care a avut loc la Sovata, s-a aprobat lista cu drumurile judetene care vor fi finantate cu fonduri nerambursabile in exercitiul financiar 2014-2020. Judetul Brasov a obtinut cea mai mare finantare din regiune, pentru 130 de kilometri de drumuri.

Consiliul Judetean pregateste documentatiile pentru cele trei drumuri pentru ca in toamna sa fie depuse proiectele pentru accesarea banilor europeni.

Pe langa cele trei proiecte de modernizare, CJ Brasov va demara si lucrari de reparatii pentru alte drumuri judetene pentru care s-au prevazut anul acesta mai multi bani din bugetul propriu. Potrivit lui Mihail Vestea – vicepresedinte CJ, in momentul de fata consiliul are 6 milioane si 700 de mii de lei pentru partea de intretinere si reparatii suma a carei suplimentare va fi propusa pentru majorare in sedinta de plen de astazi pana la valoarea de 8 milioane 800 de mii de lei.

Anul trecut lucrarile de reparatii s-au realizat cu 4 milioane de lei. In programul de anul acesta intra si reparatiile in valoare de 900 de mii de lei pentru podul de la Halmeag care este intr-o stare avansata de degradare.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.