Financial Times despre Romania

Financial Times despre Romania

0 79

Intr-un recent numar al cunoscutului “Financial Times” a aparut un material caredoreste sa arate situatia actuala din Romania, la putin timp inainte de marele eveniment NATO de la Bucuresti.


Iar materialul nu prea este laudativ, ci destul de critic.


Iata ce pretind sa fi constatat cei de la “Financial Times”.


In timp ce procesul politic este disfunctional,? guvernul minoritar? elaboreaza un buget extravagant, fiind sprijinit inconsecvent de o opozitie ciudata.


Parlamentul aproba legi care se bat cap in capsi legi care sa le favorizeze drepturile si sa-i fereasca si protejeze pe componenti de raspunderi si sanctiuni administrative sau, mai ales, penale.


Presedintele ales al Romaniei, Traian Basescu, este populist, nu popular, si ii place sa blocheze deciziile premierului, mai ales in ce priveste numirile in guvern, dar, pe de alta parte, nu este in stare sa gaseasca modalitatea de a-l demite, cu toate ca se dusmanesc de moarte.


De aceea, in acest moment, nu se stie cu exactitate cine conduce Romania, acest lucru impietand relatiile de investitii, mai ales pe termen lung. Aceasta se datoreaza si lipsei unei personalitati capabile sa redreseze situatia, pe deasupra tata fiind condusa dupa o constitutie ambigua.


Mai sunt amintite starea drumurilor, inchiderea aeroporturilor cu ocazia summitului NATO si a golirii de populatie, in scopuri de securitate, a unei mari zone bucurestene.


Ca in articol este de vazut culoarea gri spre negru e evident, dar, in esenta, adevarul celor scrise nu poate fi contestat.


?


Dan Bota


??????????????????????? ??????????????????????? ????

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.