Finalizarea spitalului de la Sanpetru, o necesitate stringenta

Finalizarea spitalului de la Sanpetru, o necesitate stringenta

0 199


Consilierii judeteni au dezbatut in plenul de marti alocarea necesarului finaciar pentru finalizarea lucrarilor de reparatii la? spitalul de pneumoftiziologie de la Sanpetru. Reabilitarea acestuia este o urgenta in momentul de fata, intrucat unitatea specializata din Brasov, cartierul Stejeris, a fost retrocedata, urmand ca in curand proprietarul sa-si intre in drepturi.


Incepand din 2006 cand s-a initiat reabilitarea spitalului din Sanpetru si pana in prezent s-au executat lucrari de reparartii in valoare de 1323,8 mii lei. Suma este insa insuficienta, lucrarile fiind realizate in proportie de ¾ dupa cum a precizat Presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu.


Pentru ca spitalul sa beneficieze de standarde corespunzatoare, mai sunt necesare lucrari de consoilidare, tencuieli si zugraveli si instalatii in valoare de 672,37 mii lei si echipamente medicale si dotari in valoare de 711 mii lei.


Consilierii au votat aceasta alocare financiara, singurele interventii fiind pe tema cheltuielilor care fac in momentul de fata la actualul spital de penumoftiziologie, care are deja un alt proprietar. Consilierul UDMR Stefan Aranyos a solicitat stoparea cheltuielor cu reparatiile la actualul spital fiind asigurat de Presedintele CJ Aristotel Cancescu ca se vor lua masurile ce se impun, precizand ca situatia se datoreaza unui management defectuos din partea actualei conduceri a unitatii medicale.


Revenind la Spitalul din Sanpetru, acesta? va putea fi introdus in curand in circuitul medical.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.