Finala Olimpiadei Artelor

Finala Olimpiadei Artelor

0 77

In perioada 23-26 iunie 2007 in perimetrul rezervat manifestarilor internationale “National Mall” din Washington DC (SUA) la Festivalul Mondial al Copiilor a avut loc ceremonia de desemnare a finalistilor la competitia “Olimpiada Artelor”, unica olimpiada de acest gen la nivel mondial, manifestare organizata odata la 4 ani de International Child Art Foundation (ICAF), cea mai mare Fundatie americana in domeniul creativitatii pentru copii.


Festivalul a gazduit o expozitie cu lucrarile de arta ale finalistilor din peste 100 de tari, printre care si Romania, si din mai multe state ale SUA – pictura,gravura,desene,etc – cu tema «?Sportul meu preferat?», creatii omologate de juriul desemnat in acest scop, format din experti si educatori de la? Adler School of Professional Psychology, California State University Los Angeles, Columbia University, Georgetown University, The George Washington University, Nazareth College, NC State University, The Smithsonian’s Lemelson Center, the U.S. Forest Service in urma selectiei a peste 3 milioane de lucrari ale copiilor- artisti din intreaga lume si pe baza recomandarilor transmise de catre juriile nationale.


Lucrarea “Olympic Rainbow” a finalistului roman Cosmin Ioan Moga (12 ani), membru al Cenaclului European a fost expusa in expozitia deschisa cu acest prilej, alaturi de o alta lucrare, selectata de juriul oficial, apartinand? Roxanei Chisalita (11 ani).?


La eveniment a participat o delegatie a Fundatiei «?Euro – Asia Promotion and Cultural Foundation?», partener national al ICAF, organizator al Olimpiadei Nationale a Artelor, actiune sponsorizata de Banca Comerciala Romana (BCR).


In cuvantarile lor de salut a evenimentului membra Congresului SUA, Madeleine Z. Bordallo, generalul Jim Campbell, director al Statului Major al armelor reunite, si alte inalte personalitatati americane si straine au subliniat importanta evenimentului pentru dezvoltarea cooperarii internationale in domeniul educatiei tinerei generatii in spiritul pacii, egalitati de sanse si dezvoltarii, apreciind eforturile facute in aceasta directie de organizatorii olimpiadelor nationale.


Presa audiovizuala din SUA si din intrega lume a relatat in direct? principalele momente ale evenimentului, posturi precum CNN, Fox, Voice of America, Al Jazeira, Sharjah TV, Canal Futura Brazil, si cotidianele Washington Post, Washington Times, Kuwait News, acordand largi spatii ceremoniei de inaugurare a Festivalului.


Expozitia de arta a fost vizitata de peste 10.000 de participanti.??


?


Garda Nationala da onorul Artei


La ceremonia de deschidere a Festivalului Mondial al Artelor, 23 iunie 2007, National Mall, Washington DC, Garda Nationala a SUA a dorit sa-si manifeste atasamentul fata de valorile societatii civile si de preocuparile tinerei generatii de artisti in promovarea pacii mondiale, dand onorul artei copiilor. Dupa cuvantarile de salut ale unor personalitati de prim rang ale vietii politice si culturale americane si internationale, evenimentul a produs emotie in randul spectatorilor prezenti, copii din intreaga lume si din SUA, membri ai delegatiilor organizatiilor internationale prezente, printre care si Romania, un numar mare de spectatori, momentul fiind puternic mediatizat de principalele posturi TV din intreaga lume.?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.