Final de sezon la Corona Braşov – schi alpin

Final de sezon la Corona Braşov – schi alpin

0 558

Vremea propice din această iarnă şi faptul că Poiana Braşov oferă cele mai bune condiții pentru schiul alpin de la noi din ţară, au făcut ca echipa de schi alpin de la Corona Braşov să-şi poată desfăşura activitatea până la sfârşitul lunii aprilie, lucru destul de rar întâlnit în staţiunile din România. Politica paşilor mărunţi adoptată de preşedintele secţiei, Cătălin Leonte, în urmă cu 3 ani, când a pornit la drum acest proiect, a început să dea roade, sezonul recent încheiat fiind unul reuşit, atât prin prisma rezultatelor obţinute dar şi din prisma perspectivelor.

La sfârşitul sezonului 2014/2015, bilanţul naţional celor 15 sportivi (copii şi juniori) este de 37 de prezenţe pe podiumurile din etapele campionatului României, 14 medalii la aceleaşi înteceri, din care două de aur (Mihnea Olteanu şi Diana Renţea), trei de argint şi nouă de bronz.

De asemenea, elevii pregatiţi de Dan Iliescu şi Emilian Focşeneanu , au participat și la câteva competiţii internaţionale, unde au obţinut două medalii,una de aur, prin Tea Leonte şi una de bronz, prin Horea Olteanu, de alte opt ori sportivii de la Corona sosind în top 6. Cel mai răsunător rezultat al secţiei de schi alpin, este cel al lui Ioan Achiriloaie, care a reuşit să strângă în concursurile de coborâre din cadrul FIS 53,3 puncte, care deja l-au calificat pentru următoarea Olimpiadă de Iarnă, din 2018. ,,Cu puţin sub 7% din bugetul clubului Corona, am reuşit în doar doi ani de la înfiinţare, să avem sportivi calificaţi la Olimpiada, Campionat Mondial, Campionate Europene si Mondiale de copii si cadeţi. Anul acesta, în premieră pentru o sportivă din Romania după 20 de ani, o fată din lotul nostru a câştigat la Sarajevo. o cursă FIS, cu participare din 5 ţări”, a declarat şeful secţiei, Cătălin Leonte.

Lot Sportivi

seniori : Achiriloaie Ioan Valeriu

juniori : Mihnea Olteanu, Cseh Renate si Martac Laurentiu

cadeti : Horea Olteanu, Bordi Alexandru, Dudas Sebastian, Horatiu Cristea, Erika Andrei, Robin Feder

copii : Tea Leonte, Diana Rentea, Szidonia Laszadi, Hunor Szoke, Gaina Dragos, Totoescu Petru, Mart Robert, Irina Ghitoc, Luca Dumitru, Alexandru Prunea.

Antrenori: Dan Iliescu, Emilian Focşeneanu, Ghişoi Cristina

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.