Fina lui Bran si-a parat nasul

Fina lui Bran si-a parat nasul

0 88

Liberalul Vasile Bran pare sa nu se fi refacut complet dupa accidentul de automobil in care a fost implicat in aceasta toamna. De-atunci i se trage pocinogul de a nu-si aduce aminte diverse episoade pe care le traieste sau pe care le-a trait mai demult. Pierderile de memorie de care pretinde ca sufera sunt pretextul la care apeleaza, probabil, cand n-are chef sa-si aminteasca ceva neplacut. Cum ar fi faptul ca n-a reusit inca sa intre in Consiliul Local, cu toate eforturile sefului sau Cancescu de a-l vari chiar si pe sub usa in forul cu pricina.
Dar amnezia care-l chinuieste nu e de fiecare data o scuza potrivita. Vasile Bran tocmai a fost pus intr-o postura jenanta de consilierul PD-L Chiriches, dupa ce acesta a aflat ca nasul Bran nu-si mai recunoaste fina. Femeia, Adriana Elena Milea, o fosta baschetbalista, trece printr-o perioada dificila. A pierdut garsoniera in care locuia cu chirie. Fiica femeii, in varsta de sase ani, tocmai a fost operata la gat. Desi convalescenta, a fost nevoita sa doarma doua zile in gara impreuna cu mama. Pentru ca Adriana a locuit in Bartolomeu, tarasenia a ajuns la urechile consilierului Chiriches, poreclit „primarul din Bartolomeu” pentru puseurile edilitare pe care le manifesta in cartier. Din intamplare, Chiriches a aflat ca nasul Adrianei este liberalul Bran. Care, se pare, n-a binevoit sa-si ajute fina nici macar cu 10 lei, pe care femeia i-i ceruse ca sa cumpere fetitei de mancare. Probabil tot din cauza accidentului, Bran a uitat de conversatia cu fina sa. Asa cum a uitat si de faptul ca e un om avut, posesor, printre altele, al unei case nelocuite, dar amenajate, undeva pe strada Castelului.
Bran s-a simtit ieri ranit in orgoliul de nas si si-a sunat de urgenta fina ca sa-i reproseze ca a dat dusmanului de partid din casa. Nu aia de pe Castelului, ci viloiul de la intrarea in Ghimbav, pe care megalomanul Bran il prezenta presei acum cativa ani, cand nu se jena sa-si etaleze averea.
Intre timp, cariera lui Bran a suferit mai multe accidente dintre care cel de la volan este cel mai putin dureros. Si, pana la urma, cel mai profitabil. S-a pricopsit cu o amnezie, din pricina careia nu-si mai recunoaste nici fina.
Aaaaaaaaa, numai’ putin! Care fina?

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.