Filmul lui Mungiu, nominalizat la Premiile Cesar

Filmul lui Mungiu, nominalizat la Premiile Cesar

0 74


Filmul regizorului roman Cristian Mungiu, „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, a fost nominalizat la editia 2008 a premiilor Cesar, la categoria „cel mai bun film strain”. Premiile vor fi decernate la Paris pe data de 22 februarie.


Pelicula regizorului roman care a castigat anul trecut „Palme d’Or” la Cannes, va concura pentru Cesar cu alte patru filme straine: „Auf der anderen seite” („The Edge of Heaven”), de Fatih Akin, „We own the night”, de James Gray, „Eastern Promises”, de David Cronenberg, si „Viata altora” de Florian Henckel von Donnersmarck.


Intr-o declaratie de presa, regizorul spune ca-l bucura nominalizarea venita din partea membrilor Academiei Franceze, insa constata ca exista o tendinta de a se acorda o atentie mai mare premiilor decat filmului in sine.


„4 luni, 3 saptamani si 2 zile” este povestea a doua studente caministe, desfasurata intr-o singura zi, in 1987, cand Gabita (Laura Vasiliu), cu ajutorul Otiliei (Anamaria Marinca), cauta sa faca un avort – ilegal la acea vreme.


Filmul lui Mungiu a fost nominalizat si la Globurile de Aur si a reprezentat Romania in cursa pentru Oscarul pentru film intr-o limba straina, dar nu a trecut de prima etapa de selectie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.