Filmele saptamanii 26 ianuarie – 1 februarie 2007

Filmele saptamanii 26 ianuarie – 1 februarie 2007

0 188

Go Multiplex


Craciun cu scantei (Deck the Halls)


Orele: 17.30, 19.30, 21.30


Regia John Whitesell


In rolurile principale: Danny DeVito, Matthew Broderick


Gen: Comedie, Familie


Pentru Steve Finch (Matthew Broderick), din Cloverdale, Massachusetts, Craciunul este cel mai minunat moment al anului. De ani de zile, Steve vegheaza ca toti membrii sa respecte intocmai traditiile. si o face atat de sarguincios, incat sotia sa Kelly (interpretata de Kristin Davis), fiica sa, Madison (Alia Shawkat) si fiul sau, Carter (Dylan Blue) abia il mai suporta. In ciuda protestelor lor, Steve planifica sarbatorile de iarna in cele mai mici amanunte – incepand cu fotografia de familie pentru felicitarea traditionala de Craciun, continuand cu colindarea vecinilor si terminand cu impodobirea bradului. Steve insusi dirijeaza cu mandrie organizarea festivitatii anuale de Craciun a orasului.


?


The Road to Guantanamo


Orele: 17.00, 20.00, 22.00


Regia: Michael Winterbottom, Mat Whitecross


In rolurile principale: Farhad Harun, Riz Ahmed


Gen: Drama


Castigãtor al Ursului de Argint la Festivalul International de Film de la Berlin, filmul regizat de Michael Winterbottom si de Mat Whitecross „Drumul spre Guantanamo” este o redare la primã minã a supravietuirii a trei britanici in inchisoarea americanã Guantanamo Bay din Cuba, unde au fost tinuti timp de doi ani fãrã sã li se aducã nici un fel de acuzatii. Cunocuti ca „Trioul Tipton”, dupã numele micului lor orãsel de bastinã din Marea Britanie, cei trei au fost in final repatriati si eliberati, neaducindu-li-se nici un fel de acuzatii oficiale in nici un moment al detentiei lor. Filmul a stirnit o puternicã controversã din cauza pozitiei critice pe care o are fatã de guvernele americane si britanice. Partial documentar, partial dramatizare, filmul face cronica succesiunii de evenimente care au dus la plecarea celor trei din Tipton, din zona centrala a Marii Britanii, la o nuntã in Pakistan, pina la trecerea peste granita afgana exact in momentul in care S.U.A si-a inceput bombardamentele, si pina la capturarea lor finala de cãtre Alianta Nord-Atlantica si detentia la inchisoarea X-Ray si apoi la inchisoarea Delta din Guantanamo.


?


Clasa de tantalai (School For Scoundrels)


Orele: 18.30, 21.00


Regia: Todd Phillips


In rolurile principale: Billy Bob Thornton, Jon Heder


Gen: Comedie


In „School For Scoundrels”, Jon Heder il interpreteaza pe Roger, un politist emotiv si fara nici un pic de incredere in sine. Pentru a se simti in largul lui printre ceilalti, Roger se inscrie la cursurile anti-timiditate ale lui Dr. P (Billy Bob Thornton). Ajutat de asistentul sau Lesher (Michael Clarke Duncan), Dr. P foloseste metode neortodoxe si adesea periculoase, dar in acelasi timp rezultatele sunt garantate: folosind metodele lui, veti dezlantui fiara din voi, li se spune cursantilor lui.


?


?


Cinema Bulevard


?


Happy Feet – Mumble cel mai tare dansator


Orele: 17.00, 19.30


Regia: George Miller


In rolurile principale: Nicole Kidman, Hugh Jackman


Gen: Aventuri, Animatie, Comedie


In marea natie a Pinguinilor imperiali, in inima Antarcticii, esti un nimeni daca nu stii sa canti – o adevarata nefericire pentru Mumble (Elijah Wood), care este cel mai netalentat cantaret din lume. S-a nascut dansand dupa propria-i melodie… step. Desi mama lui Mumble, Norma Jean (Nicole Kidman) considera dragut acest obicei, tatal lui, Memphis (Hugh Jackman), spune ca “pur si simplu nu-i pinguinesc”. In plus, ambii stiu ca, fara un Cantec al inimii, Mumble nu va gasi probabil niciodata dragostea adevarata. Intamplarea face ca singura lui prietena, Gloria (Brittany Murphy), sa fie cea mai buna cantareata din acel loc. Mumble si Gloria au o relatie din momentul in care ies din oua, insa ea se opune felului lui ciudat de a topai. Mumble este pur si simplu prea diferit, mai ales pentru Noah cel Batran (Hugo Weaving), severul conducator al Tinutului Pinguinilor Imperiali, care in cele din urma il exclude din comunitate.


?


Cinema Modern


Eroii cerului (Flyboys)


Orele: 17.30, 20.00


Regia: Tony Bill


In rolurile principale: James Franco, Martin Henderson


Gen: Actiune, Aventuri, Drama


“Flyboys”, primul film in ultimii 40 de ani despre implicarea fortelor aviatice americane in primul razboi mondial, este inspirat de curajoasa poveste a tinerilor americani care au devenit celebri sub numele de Escadrila Lafayette. Prin nimic speciali inainte de razboi, ei s-au oferit voluntari in cautarea aventurii, dar au devenit eroi. Pana acum nici un film nu a mai prezentat cu atata acuratete pericolul si andrenalina din luptele aeriene care au reprezentat un rol atat de important in rezistenta Aliata. In 1917, inainte de intrarea oficiala in razboi a Statelor Unite, fortele aliate ale Frantei, Angliei si Italiei, de-abia puteau face fata asalturilor Germaniei. Cativa tineri americani s-au oferit sa lupte alaturi de fortele franceze. Unii au ales sa lupte in infanterie, altii sa se alature Crucii Rosii. Dar 38 dintre ei au ales ceva diferit: ei s-au decis sa invete sa zboare.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.